Novobečejci su na Sajmu turizma predstavili turistički kamp sa četiri zvezdice, jedan od ekskluzivnijih u Srbiji, i u regionu.

Projekat kampa koji su predstavili impozantnom maketom je jedan od najvećih projekata Ministrastva turizma za ovu godinu, koji rade u saradnji sa Novobečejcima. U bungalovima će biti oko 150 smeštajnih jedinica, 130 parcela za kampere, oko 250 mesta za šatore. U toku su pregovori sa Slovenačkom „Adrijom“, koja je najveći proizvođač kamp opreme u jugoistočnoj Evropi, a zainteresovana je za saradnju sa ovim projektom.
Treba da se napravi 30 parking mesta za kampere sa priključcima za struju i vodu, sanitarni čvor, multifunkcionalna bina, recepcija i da se ceo teren pripremi za dalje radove. U drugoj fazi nastavljamo sa infrastrukturnim opremanjem. Tu su bungalovi, sportsko rekreativni sadržaji – adrenalin park, mini golf. U krajnjoj fazi kada se završi ovaj projekat će da sadrži tri, četiri baze. Zamišljeno je da to bude jedan turistički prostor sa smeštajevima u bungalovima tačnije u sojenicama, ribarskim kućicama na vodi, stazama biciklističkim i pešačkim, adrenalin parkom, izletištem, sportsko rekreativnim terenima. Cene ćemo formirati po ugledu na inostrane slične kampove, umanjeno za onoliko koliko ima smisla da bi i naši turisti mogli da koriste. Ukoliko Slovenačka kompanija uđe u ceo projekat kao partner, na čemu trenutno radimo, tražimo model saradnje, onda ćemo morati da poslušamo i njihove savete oko formiranja cene. Cene u kampovima se kreću od 15-35 evra na dan, zavisnosti od zone u kojoj se nalazite, u taj iznos je uračunata uređena parcela koje su oko 50 metara kvadratnih. Rađeno je sve po Evropskim standardima kampova, prilagođeno našoj standardizaciji. Kamping turizam je koda nas pre negog vremena bio turizam koji su praktikovali manje imućni ljudi. Vremanom se situacija obrnula i kamping turizam je postao skup sport, praktikuje ga srednja klasa i bogati, koji traže mesto i prirodu da se odmore od silnih obaveza. Siguran sam da povećanjem standarda interesovanje za ovakav vid turizma će sigurno rasti, rekao je Nemanja Vasković, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Na štandu Novobečejaca sve zainteresovane za kamp i predstojeću turističku sezonu dočekali su tamburaši, krokanovo vino, čvarci i štrudla.

Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej kaže da je kamp logičan nastavak uspešnog razvoja turizma u opštini.
– Gospojina i sve naše manifestacije tokom godine priznate su kao najbolje organizovane i sa najviše posetilaca. Kamp čije je realizacija u toku samo jke logičan nastavak svega što smo uradili u turizmu proteklih 10 godina. Očekujemo da će ovaj projekat doprineti otvaranju novih radnih mesta i razvoju opštine uopšte, navodi Šućurović.

Štand Novobečejaca posetio je i Žera, frontmen Crvene jabuke. Poznat kao redovan gost u Novom Bečeju i tokom Gospojine i ostatkom godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име