Novi servis „Problem-lokator“, koji omogućava građanima da lociraju, fotografišu, opišu i potom prijave problem, prate rešavanje, predstavljen je danas (30. decembra) u zgradi opštine Bečej.

U pitanju je alat Bečejskog udruženja mladih (BUM), a prema rečima predsednika te organizacije Aleksandra Đekića, „Problem – lokator“ omogućava i nadležnoj instituciji da prati zaposlene, kao i da im da novi kanal kroz koji će moći da prikažu transparentnost i odgovornost u radu.

– Građani će imati priliku da pomognu da naša opština postane uređenija, da kvalitet života bude na više nivou. Problemi će moći da se prijave preko android aplikacije, ali preko sajta PROBLEM LOKATOR. S obzirom na to da mladi najviše koriste telefone sa android operativnim sistemom, očekujemo da upravo oni budu populacija koja će na ovaj način učestvovati u rešavanju problema iz svakodnevnog života, rekao je Aleksandar Đekić.

Predsednik opštine Bečej pozdravio je aktivnost BUM-a, a novu aplikaciju i sajt okarakterisao kao nadgradnju za postojeći „Kol centar“ kojim lokalna samouprava raspolaže.

– Građani su oni koji najčešće prvi primete i ovo je pravi način da aktivno učestvuju u društvenoj životu i da se uključe u rešavanje pitanja od važnosti za naš grad, naveo je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Građani mogu prijaviti prijavite postojanje divlje deponije, kvar na javnoj rasveti, vozilo parkirano na trotoaru, na zelenoj površini, na mestu predviđenom za osobe sa invaliditetom, udarnu rupu na putu, oštećene znakove i druge probleme u saobraćaju, narušavanje životne sredine, kao i druge probleme.

PREUZMITE ANDROID APLIKACIJU

 

Uskoro uklanjanje divlje deponije u Bačkom Gradištu

– Usmerili smo novac ovih dana ka Javnom preduzeću Komunalac, i to kako bi divlja deponija u Bačkom Gradištu bila uklonjena, dodaje predsednik opštine. Tako bi u skorijem periodu trebalo da bude očišćena površina koja ruži to naseljeno mesto u bečejskoj opštini, kao i izvor opasnosti za zdravlje meštana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име