Petnaestak lokalnih preduzetnika prisustvovalo je današnjem (19. februar) predstavljanju evropskih programa namenjenih finansiranju malih i srednjih preduzeća.[widgetkit id=108] 

 

Privrednicima iz bečejske opštine predočeno je na koji način mogu da konkurišu kod stranih fondova, dok su predstavnici pokrajinskog Fonda „Evropski poslovi‟ istakli i mogućnost organizovanja obuka za pisanje predloga projekata.

– Cilj ove prezentacije je da se pomogne preduzetnicima u pripremanju ideja, potom u realizaciji projekta i apliciranja. Postoje programi koji su veliki, poput Horajzon 2020 (Horizon 2020) i Kozme (COSME) gde su i sredstva, ali i konkurencija, velika, međutim, nije ih nemoguće dobiti, rekao je Jano Puškar iz Fonda.

Pored toga pomenuti fond obavlja i procenu projektnih ideja, stoga preduzetnici, privrednici i poljoprivrednici umaju mogućnost svoje predloge ideja da pošalju, a zaposleni će ih savetovati u vezi daljim sa podnošenjem prijava na konkurse. Iz Prokredit banke danas su predstavili kreditne aranžmane namenjene malim i srednjim preduzećima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име