Otac Dejan Stanojev
Otac Dejan Stanojev

Protojerej Dejan Stanojev, arhijerejski namesnik bečejski preminuo je rano jutros 22. oktobra.

Zaupokojna Liturgija novoprestavljenom protojereju Dejanu Stanojevu biće služena u subotu, 23. oktobra  u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Bečeju, sa početkom u 9 časova, a čin opela u 11.

Telo novoprestavljenog prote Dejana biće sahranjeno na groblju u Opovu, a čin sahrane počeće u 14 časova, obavestili su iz Eparhije bačke.

Prota Dejan je rođen 27. marta 1969. godine u Opovu, gde je završio osnovnu školu, a potom je školovanje nastavio u Bogosloviji „Svetog Arsenijaˮ u Sremskim Кarlovcima, koju je završio 1989. godine. Posle diplomiranja na Bogoslovskom fakultetu Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu, apsolvirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Poslednjih godina studirao je i na Pravnom fakultetu u Beogradu, navodi se na sajtu  Eparhije bačke.

Ostatak objave prenosimo u nastavku:

U čin đakona, a potom u čin prezvitera, rukopoložio ga je tadašnji episkop banatski Hrizostom (Stolić). Službovao je kao paroh u Vršcu, Pančevu i Opovu.  Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog g. Irineja, 2007. godine primljen je u svezu klira Eparhije bačke. Iste godine je postavljen za paroha pri hramu Svetog velikomučenika Georgija u Bečeju, a potom i za arhijerejskog namesnika bečejskog. Njegovo Preosveštenstvo Episkop bački g. Irinej odlikovao ga je činom protonamesnika o proslavi Patrona Eparhije bačke, 19. septembra 2009. godine, u Apatinu, a u čin protojereja proizveo ga je o proslavi Patrona, 19. septembra 2015. godine, u Bačkoj Palanci.

Skupština opštine Bečej odlikovala ga je 2018. godine Prvoavgustovskom nagradom, za razvoj i negovanje tolerancije i multietničnosti. U braku sa suprugom Tatjanom imao je kćeri Anu i Anastasiju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име