Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov
Četvrta sednica SO Bečej u znaku kadrovskih promena | Foto: Ana Aćimov

Vuk Radojević je podneo ostavku na funkciju predsednika opštine Bečej, a to Skupština opštine Bečej treba da konstatuje na 4. sednici koja je zakazana za sredu 29. juna. Time prestaje i mandat kompletnoj izvršnoj vlasti u najvećoj potiskoj opštini.

Naime, Radojević je 20. juna izabran na funkciju sekretara Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu. Prema propisima funkcioner može da obavlja samo jednu javnu funkciju. U skladu sa članom 50. Zakona o lokalnoj samoupravi, ostavkom Radojevića prestaje i mandat lokalnoj izvršnoj vlasti, tako da će odbornici u sredu konstatovati i prestanak mandata Opštinskog veća, kao i zamenika predsednika opštine.

Jer, danom prestanka funkcije predsednika opštine Radojevića, prestaje mandat Draganu Tošiću, zameniku predsednika opštine Bečej i članovima Opštinskog veća: Anđelku Miškoviću, Draganu Kovačevu, Svetlani Vuletić, Đuri Kričkoviću, Miomiru Jeleniću, Dejanu Terziću, Čabi Štefanigi, Igoru Kišu i Karolini Smieško. Međutim, oni ostaju na dužnosti i obavljaju poslove iz nadležnosti zamenika predsednika opštine, odnosno članova veća, do izbora zamenika predsednika opštine, odnosno članova veća.

Podsetimo, Radojević je na funkciju predsednika opštine izabran 10. juna, kada je opština Bečej dobila i novu „lokalnu vladu”.

Osim pomenute dve tačke, na dnevnom redu naredne sednice lokalnog parlamenta je i usvajanje rešenja o prestanku mandata odbornika SO Bečej i potvrđivanju mandata odbornika SO Bečej, jer prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, predsedniku opštine, zameniku i članovima veća, iz redova odbornika, mora prestati mandat odbornika u lokalnom parlamentu. To su: Vuk Radojević, Dragan Tošić, Svetlana Vuletić i Igor Kiš.

Novi odbornici u lokalnoj skupštini od sledeće sednice biće: Verica Ilić, Veselin Protić, Maćaš Križak i Janoš Rab.

Na dnevnom redu je i konstatovanje prestanka dužnosti člana Saveta za budžet i finansije  – ostavka Gorana Relića, kao i konstatovanje prestanka dužnosti člana Komisije za planove opštine Bečej – ostavka Miodraga Brkića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име