Prekršajni postupak protiv bivšeg direktora Turističke organizacije opštine Novi Bečej Nemanje Vaskovića okončan je krajem septembra ove godine osuđujućom presudom, dok su postupci protiv bivšeg predsednika novobečejske opštine Saše Šućurovića i predsednika saveta mesnih zajednica u toku. Prekršajne prijave sudu u Zrenjaninu podnela je Državna revizorska institucija, koja je podnela i jednu krivičnu prijavu protiv Šućurovića. S tim u vezi, postupak u Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju u fazi je dokaznih radnji, saznaje portal MojBečej.rs.
Prekršajni sud u Zrenjaninu osudio je Nemanju Vaskovića zbog povreda Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o javnim nabavkama, a novčana kazna iznosi 25.000 dinara.
Prekršajnom sudu u Zrenjaninu prijave protiv pomenutih podnela je decembra Državna revizorska institucija prošlog decembra, a sve nakon kontrole finansija i poslovanja te banatske opštine u 2015. godini.
Zbog nepravilnosti u poslovanju i finansijama opštine, odnosno turističke organizacije i mesnih zajednica, državni revizori su podneli prijave protiv Saše Šućurovića, bivšeg predsednika opštine, Nemanje Vaskovića, bivšeg direktora TO Novi Bečej, Igora Munćana, predsednika Saveta mesne zajednice Bočar, Aleksandre Đuričin, predsednice Saveta mesne zajednice Novo Miloševo, Milana Kaluđerskog, predsednika Saveta mesne zajednice Kumane i Branka Svilengaćina, tada predsednika Saveta mesne zajednice Novi Bečej.
 Državna revizorska institucija pokazuje visok nivo integriteta i profesionalnosti, a za društvo u celini bi bilo dobro da nadležna tužilštva i sudovi pokažu odgovrnost i u skladu sa najvišim standardima svojih profesija postupaju po podnetim prijavama, kaže za portal MojBečej.rs Dragomir Pop – Mitić iz Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju, organizacije članice Koalicije za nadzor javnih finansija.
Pored toga, DRI je krajem prošle godine, osim prekršajnih, podnela i jednu krivičnu prijavu u vezi sa finansijama i poslovanjem opštine Novi Bečej.
U Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju formiran je predmet protiv odgovornog lica opštine Novi Bečej, tadašnjeg predsednika opštine Novi Bečej Saše Šućurovića zbog krivičnog dela nenamensko korišćenje budžetskih sredstava iz člana 362/a Krivičnog zakonika, navode za portal MojBečej iz tužilaštva u Bečeju.
– Od strane tužilaštva stavljen je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi u Zrenjaninu, a na zahtev je i urgirano. Pribavljen je izveštaj PU Zrenjanin – OKP, kao i dokumentacija potrebna za razrešnjenje činjeničnog stanja, te vas obaveštavamo da se postupak nalazi u fazi dokaznih radnji, a da će u konkretnom predmetu u kratkom roku biti doneta javno – tužilačka odluka, odgovorio je na pitanje portala MojBečej Osnovni javni tužilac Mihalj Pakai.
Inače, sektor za reviziju lokalnih samouprava Državne revizorske institucije podnosi, u odnosu na ostale sektore, najviše prekršajnih i krivičnih prijava.
Uskoro opširnije o osuđujućoj presudi protiv bivšeg direktora TO Novi Bečej.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

2 KOMENTARA

  1. Ja se obradovao naslovu i pomislio da je naša „ekipa“ u pitanju… ali, ima dana svi će doći na red kad tad.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име