Na osnovu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Bečej za 2017. godinu Komisija za sprovođenje postupka analize poljoprivrednog zemljišta raspisala je javni poziv za besplatnu kontrolu plodnosti 4.000 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bečej.

Prijavu na ovaj poziv mogu podneti sva fizička i pravna lica koja obraduju poljoprivredno zemljište u državnoj svojini pod zakupom i koja obraduju poljoprivredno zemljište u privatnoj svojini na teritoriji opštine Bečej.

Uslovi za besplatnu kontrolu su da je minimalna površina za uzorkovanje tri hekata, u državnoj svojini pod zakupom ili u privatnoj svojini, a ukoliko individualni poljoprivredni proizvođači imaju parcele manje od tri hektara mogu se grupisati sa poljoprivrednicima koji koriste susedne parcele.

Ukoliko se javi veći broj poljoprivrednih proizvodača, prednost će se utvrditi po redosledu prijavljivanja, piše u javnom pozivu.

Za poljoprivredne proizvodače koji ostvare pravo na besplatnu analizu zemljišta prisustvo na terenu prilikom uzorkovanja je obavezno.

Obrazac prijave na ovaj poziv posebno za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini, a posebno za poljoprivredno zemljište u privatnoj svojini, može se preuzeti svakog radnog dana od 8 od 14 časova u Odeljenju za privredu, ulaganja, lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine Opštinske uprave Bečej, Trg oslobođenja 2 (kancelarija broj 13) ili sa sajta www.becej.rs.

Rok za dostavljanje prijave je 15. oktobar 2017. godine.

Popunjene prijave je potrebno dostaviti komisiji u Odeljenju za privredu, ulaganja, lokalni ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine Opštinske uprave Bečej, Trg oslobodenja 2 (kancelarija 13). Sve informacije u vezi sa ovim javnim pozivom mogu su dobiti na telefon (021) 6811-825 ili putem imejla: poljoprivreda@becej.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име