U zgradi opštine Bečej juče (14. jun) je upriličen svečani prijem za najbolje učenike iz najveće potiske opštine.

 

 

Đacima su se tim povodom obratiti i poklone uručili Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej i Andrea Galgo Ferenci, članica Opštinskog veća zadužena za obrazovanje, kulturu i civilne organizacije, a svečanom skupu je prisustvovao i Petar Viđikant, načelnik Školske uprave Novi Sad Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Viđikant je tom prilikom apostrofirao da je Bečej jedina opština u kojoj su dve srednje škole ocenjene najvišom ocenom. Podsetimo, komisija resornog ministastarstva dala je najviše ocene Ekonomsko trgovinskoj školi i Gimnazija nakon revizije. Vrednim đacima uručene su knjige, kao i ranijih godina nakon tog čina usledilo je i grupno fotografisanje na centralnom trgu, a svečanost je organizator skupa zasladio medenjacima koji su nosily poruku Raspust 2014. Međutim, dok učenici osnovnih i srednjih škola do septembra, odnosno oktobra zaista odlože pribor za pisanje, treba da prođe još neko vreme. Naime, maturante osnovnih škola sutra očekuje prvi deo male mature, a budući studenti polažu prijemne ispite krajem ovog i početkom sledećeg meseca.

Ovo su najbolji među najboljima

Na jučerašnjem skupu pohvaljeni su svi koji su u protekloj nastavnoj godini ostvarili zapažene rezultate, a među njima su i đaci generacije. Oni stariji dobili su, tradicionalno, po laptop, dok su najbolji kod osmih razreda ovog puta dobili tablet računare.

Za najboljeg kod završnih razreda u Tehničkoj školi proglašen je Ivan Vukašinović, u Ekonomsko – trgovinskaoj školi to je priznanje zaslužio Kristian Červik, a u Gimnaziji Tijana Aleksandrić. U ŠOSO Bratstvo najuspešniji je Adam Hajdu.

Što se osnovnih škola tiče, ovo su imena najuspešnijih u generaciji: „Sever Đurkić“ Darko Tica, „Zdravko Gložanski“ Jana Jovanov, „Šamu Mihalj“ Adel Varnju, „Petefi Šandor“ Armin Kovač, „Svetozar Marković“ Bačko Gradište Edina Benke „Šamu Mihalj“ Bačko Petrovo Selo Kornel Šoljmoši.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име