Na inicijativu predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića, do sredine novembra biće potpisan ugovor između Javnog preduzeća „Vodokanal“ i „Generali osiguranja Srbija“ na osnovu kojeg će potrošači ovog javnog preduzeća prilikom plaćanja računa za vodu imati mogućnost da uplate i osiguranje svojih domaćinstava.

 

 

– Ono što me je podstaklo da razmišljam u tom pravcu je niz prirodnih nepogoda koje su ove godine pogodile Srbiju i Vojvodinu i koje su izazvale velike štete, kao i na koji način možemo da približimo građanima potrebu i mogućnost da osiguraju svoja domaćinstva. Na ovaj način pružićemo mogućnost sugrađanima da putem plaćanja računa „Vodokanala“ plate i osiguranje i na taj način se obezbede od eventualnih posledica. Ovakva praksa postoji u većim gradovima, a smatram da iste mogućnosti treba da imaju i žitelji opštine Bečej. Za „Vodokanal“ smo se odlučili jer ima najširu mrežu potrošača, pa će tako i najveći broj ljudi moći da osigura svoja domaćinstva. Ugovor će biti potpisan do sredine novembra, rekao je Radojević.

Prema nezvaničnim informacijama, za oko 200 dinara mesečno jedno domaćinstvo će moći da se osigura od raznih rizika (poplave, požari i dr) do premije od oko 20.000 evra.

– U razgovoru sa Leonidom Babićem, direktorom Regionalnog centra Novi Sad „Generali osiguranja Srbija”, dogovorili smo se da zajedno radimo u tom pravcu, da organizujemo i promotivnu kampanju sa ciljem jačanja svesti kod naših građana o neophodnosti osiguranja stambenih jedinica. Zbog toga će lokalna samouprava i „Generali” tokom promotivnog period pokloniti besplatno osiguranje svim domaćinstvima u opštini Bečej, najavio je predsednik opštine Bečej.

 

 

Izvor: Opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име