Posle sedmomesečne pauze, ponovo radi benzinska pumpa na petrovoselskom putu. Poznata novosadska kompanija Naftachem, koja se bavi uvozom, skladištenjem i distribucijom nafte i naftinih derivata i slovi za jednu od vodećih veleprodajnih firmi ovog profila u Srbiji, zakupila je benzinsku pumpu Velpetrol na deset godina.

-Odnedavno se bavimo i maloprodajom. Do sada smo otvorili sedam benzinskih stanica. Prvu benzinsku pumpu otvorili smo u Novom Sadu, a kasnije u Bačkoj Palanci, Begeču, Zrenjaninu, između Vrbasa i Kule, Sremskoj Mitrovici i, evo, sada u Bečeju. Zadovoljnismo što smo se pozicionirali u ovom delu Vojvodine, ne samo zato što je lokacija pumpe uz frekventan put Novi Sada – državna granica kod Horgoša, ili Bečej – Ada – Senta, nego i zato što je Bečej jedan od najvažnijih vojvođanskih agrarnih centara. A naš plan je da budemo jedan od vodećih snabdevača vojvođanske poljoprivrede. Računamo na to da ćemo biti nosioci snabdevanja naftnim derivatima ovog poljoprivrednog regiona, naročito u sezoni agrarnih radova. Verujemo da ćemo ispuniti sve zahteve agrarnog tržišta, rekao nam je prilikom otvaranja benzinske pumpe Naftachem petrol na petrovoselskom putu direktor razvoja u kompaniji Naftachem Boško Vučurović. Otvaranjem pumpe, koja radi non stop od 0 do 24 sata, zaposleno je pet radnika, a u sezoni agrarnih radova zbog obima posla biće zaposleno još dva radnika. Na proleće će se renovirati postojeći restoran, a to znači još najmanje dva nova radna mesta.

-Više puta smo ponavljali da se u današnje vreme valja boriti za svako novo radno mesto, a u ovom slučaju imamo pet novozaposlenih, s tendencijom da ih bude i više. Zadovoljni smo iz tog razloga, kako i zato što se renomirana kompanija pozicionirala u našoj sredini. Kako su naši novi partneri izrazili želju da u dogledno vreme, možda, izgrade novu benzinsku stanicu, pomoćićemo im da nađu povoljnu lokaciju, dodao je predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević. O novom investicionom ulaganju kompanije Naftachem znaće se kada se sumiraju prvi poslovni rezultati.

Ukuliko se potvrdi da je rad pumpe u Bečeju isplativ, moguće je da se aktuelna pumpa otkupi, čak, i da se gradi druga na novoj lokaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име