U opštini Bečej je, već sredinom oktobra, uspostavljena međusektorska saradnja kako bi se novogodišnji program osmislio što kvalitetnije, ali i prilagodio željama građana i opštinskom budžetu.

Naime, Turistička organizacija, Kancelarija za mlade, Gradsko pozorište i Bečejsko udruženje mladih će na osmišljavanju i realizaciji novogodišnjeg programa raditi zajedničkim snagama sve do sredine januara. Prvi korak u tome jeste istraživanje javnog mnjenja kroz anketiranje građana opštine Bečej, kako bi im se, po prvi put, pružila prilika da lično izraze svoje želje i ideje za novogodišnji program u našoj opštini. S obzirom na finansijsku krizu, opština nije u mogućnosti da istovremeno obezbedi i klizalište na trgu, kao prošle godine, i koncert uoči samog dočeka. Stoga će glasovi građana odlučiti za šta će novac biti usmeren. U anketi je, pored glasanja za jednu od ove dve opcije, omogućeno i upisivanje predloga za koje bi se predviđena novčana sredstva mogla iskoristiti, odnosno građani sami mogu da upišu svoje ideje. Tačan iznos predviđen za novogodišnji program će biti poznat nakon rebalansa budžeta. Predviđeno je da uzorak anketiranih bude 2000 građana svih uzrasta i nacionalnosti u celoj opštini Bečej. 

Anketiranje će se odvijati od 22. oktobra do 5. novembra u srednjim školama, na pijacama, gradskom pozorištu i javnim mestima u svim naseljima naše opštine. Ukoliko želite da učestvujete u anketiranju, a niste u prilici da prisustvujete nekom od najavljenih mesta i termiina anketiranja, to možete učiniti svakog radnog dana od 9 do 15h u prostorijama Turističke organizacije.

Nakon obrađenih rezultata ankete, od 10. novembra će se pristupiti raspisivanju tendera i omogućavanju ideje koja je osvojila najviše glasova građana. Pored toga, u planu je i zimski festival na trgu, pozorišne predstave u naseljenim mestima, muzički januarski festival, kićenje gradske jelke, izbor za najlepše okićenu ulicu opštine Bečej itd. O svim aktivnostima građani će biti blagovremeno obavešteni.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име