Porodica Hromiš šest godina živi na četvrtom spratu zgrade u Glavnoj 86 i otkako su se uselili u stan navikli su se na probleme sa pritiskom vode. Međutim, tokom i nakon vanrednog stanja poslednja tri meseca situacija se pogoršala – ranije se znalo da je pritisak slab u noćnim satima, ali sada nema pravila.

Pritisak jačine da može da se uključi mašina za veš i topla voda u slavinama da se obavi tuširanje i pranje kose, pa i u jutarnjim satima, sada su retkost.

-Mi ne znamo šta se dešava, jer je konstantno prisutan problem sa pritiskom. Mi, stanari sa viših spratova, smatramo da nam je povređeno kolektivno pravo, kaže Daniel Hromiš.

Organizaciju životnih aktivnosti petočlane porodice Ludajić sa trećeg sprata iste zgrade takođe diktira vodosnabdevanje za koje primećuju da je ove godine lošije u odnosu na ranije.

Direktor Javnog preduzeća „Vodokanal“ Zoran Grbić kaže da je sistem zastareo, a da bi vodosnabdevanje zgrada bilo po meri stanara neophodno je da nabave hidropak koji bi, kako kaže rešio njihove probleme. Optimalan pritisak u sistemu, za koji kaže da ga održavaju, iznosi od 2,5 do 3 bara.

Direktor „Vodokanala“, na konstataciju da problem postoji i u vodosnabdevanju kuća, kaže da je pritisak smanjen u proteklim mesecima zbog povećanog korišćenja, jer su građani više boravili u svojim domovima, kao i da problem prave havarije kojih je od marta do sada bilo desetak, te iz tog razloga nisu uspeli da ispune zahteve korisnika.

Hromiši negoduju što nema informacija o havarijama koje uzrokuju probleme sa vodosnabdevanjem i traže rešenje problema.

Problema u ovoj meri ne bi trebalo da bude tokom letnjih meseci jer je planirana revitalizacija četiri bunara u Bečeju. Trenutno je u funkciji 15 bunara, što ne odgovara potrebama. Godišnje je potrebno izbušiti bar jedan novi bunar, što ove godine, sudeći prema tome da trenutno nema odobrenog projekta, nije izvesno.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

11 KOMENTARA

 1. Da narucimo smenu jako loseg rukovodstva i kadra sns-a i pored njega jos 70% zaposlenih za koje niko nezna ni ko su ni sta su !!!

 2. 1.Grbiću koliko novih bunara je izbušeno za tvog mandata?
  2. A koliko bunara je izbačeno iz upotrebe?
  3. Koliki su gubici vode u sistemu?
  4. Koja je prosečna starost sistema?
  5. Koliko km vodovoda i kanalizacije je urađeno u celoj Opštini za tvog mandata?
  6. Kada će biti pijaća voda u B.P. selu?
  7. Kada će ceo Bečej i okolna mesta imati kanalizaciju i pijaću vodu u 21 veku?
  8. Da li su urađeni kompletni projekti vodovodne i kanalizacione mreže za celu opštinu?
  9. Kolika je plata tvog ličnog šofera veliki direktore?
  10. Kolika je tvoja plata?
  11. Koliki su ukupni troškovi tvog službenog automobila i reprezentacije za tvoga mandata?

  Sram vas bre bilo, lickate centar,  bacate milione evra na behaton i asfalt, a nove cevi ne stavljate, kupujete službena kola, pravite jednodnevne vašare, a ljudi pijaću vodu i kanalizaciju 2020 godine nemaju! Ej bre 2020 godina!

  • Ovo su sjajna pitanja, jedva čekamo odgovore. Moj Bečej može da im postavi, a može i Zoranu lično da se piše, da ne bude da nije znao za pitanja. Svaka čast!

 3. Stiglo leto 2020, opet u Bečeju slab pritisak, opet nema vode!

  Direktor Vodokanala umesto da buši nove bunare,menja stare cevi i postavlja nove vododovodne cevi, umesto da postavlja kanalizacione cevi po gradu, on gradi novu kafanu!

  Ko je i o čijem trošku napravio parkinge za kafanu u Zmaj Jovinoj ulici?
  Radovi nisu najavljeni, nema table sa informacijama na gradilištu, nema ih u budžetu, niti je raspisana javna nabavka!

  Ko je na javnoj površini sekao i vadio drveće u Zelenoj,Zmaj Jovinoj i oko kapele da bi napravio privatniku-direktoru javnog preduzeća letnju baštu za kafanu?

  Kafedžijo, koliko si novih bunara u Bečeju od 2014 izbušio?

 4. Čovek završio srednju hemijsku školu, pa poljoprivredni fakultet. Po struci dip.inž.poljoprivrede, smer polj.tehnika. Sa ekonomijom,menadžmentom i vodoprivredom nema nikakve veze.

  Radna biografija Z.G.
  2000-2007 kafedžija
  2007-2009 šef nabavke i održavanja u FIT-u
  2009-2012 kafedžija
  Sa dolaskom na vlast SNSa u Bečeju kreće napredovanje!
  2012-2014 direktor sportskog centra
  2014-do danas direktor Vodokanala

  A smejemo se ministru keramičaru!
  Eto koliko su stručni najbolji kadrovi SNSa, najjača preporuka mu je to što su drugari kod njega pili na crtu, a takvi su i rezultati! Pakuj pinkle i tutanj iz Vodokanala!

 5. Ako Vodokanal već zna za problem i rešenje, zašto ga onda ne rešava? Očigledno da građani nisu informisani kako da problem reše.
  Zašto Vodokanal stanarima svih zgrada koje imaju problem ne pošalje obaveštenje i ponudi da kreditira nabavku hidropakova uz otplata kroz račun za vodu.
  Nije ista cena hidropaka kad svaka zgrada pojedinačno kupi 1 komad i cena koju bi Vodokanal mogao da dogovori za nabavku 10, 20 hidropakova!
  Ili je problem ipak nije u hidropaku već u radu Vodokanala, nedostatku novih bunara i neradu?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име