Revizori, privatne kuće ili Državna revizorska institucija, godinama daju mišljenje sa rezervnom za finansije i poslovanje opštine Novi Bečej. Iako je opština Novi Bečej, u cilju povećanja transparetnosti svoga rada, u poslednje vreme jedna od ažurnijih opština po pitanju preglednosti zvaničnog sajta opštine, dokumenti koji se tamo nađu veoma se teško čitaju.

Da li je u pitanju nemar ili doslovno tumačenje pojma transparetnosti, može se o tome diskutovati, ali je interesantno u kom je obliku objavljen, ionako tanak, i suštinski i na izgled, izveštaj privatne revizije o finansijskim izveštajima opštine Novi Bečej za 2016. godinu.

Čak se ni ime firme ne može utvrditi, ali se vidi da je i ona dala mišljenje sa rezervom, kao i one kasnije za 2017. i 2018. godinu. Pravo je čudo kada se izveštaji privatnih revizora sastave na više od četiri strane, dok se oni od državnih nalaze na više od 100 strana. I ovaj se, iz 2017. godinu za prethodnu nalazi, sa sve naslovnom stranom na jedva četiri strane.

Još je interesantno da se izveštaj jedva čita jer je građanima na sajtu predstavljen u kopiranoj verziji, a sumnjamo da se radi o kopiji iz prve ruke, uzevši u obzir koliko je izbledela kopija, odnosno jedva čitljiva.

U sve ovo čitaoci se mogu uveriti OVDE.

 

 

Projekat „Imaš pravo da znaš“ sufinansira opština Novi Bečej

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име