Zbog aktiviranja bušotine kod kompleksa otvorenih bazena kod sportskog danas je proglašena vanredna situacija na delu teritorije Prve mesne zajednice.

Gas se ispušta nekontrolisano i koncentraciji koja za sad nije poznata. Štab za vanredne situacije doneo je mere u skladu sa proglašenom vanrednom situacijom kod sportskog centra.

Mere:

  1. Nalaže se JP „Vodokanal” Bečej da preduzme hitne mere u koordinaciji i organizaciji zatvaranja (likvidacije) bušotine – bunara koji se nalazi na kompleksu otvorenih bazena Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“ sa nadležnim institucijama.
  2. Nalaže se JP „Komunalac“ Bečej da preduzme hitne mere obezbeđenja i nadzora na ugroženom području.
  3. Nalaže se subjektima od posebnog značaja na teritoriji opštine Bečej da budu u pripravnosti 24 časa i budu na raspolaganju komandantu OŠVS.
  4. Nalaže se zabrana korišćenja kompleksa otvorenih bazena i prostorija koja se nalaze na kompleksu otvorenih bazena Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine Bečej „Đorđe Predin Badža“ i prostorije „Radio aktiv”.
  5. Nalaže se zabrana prilaska ogradi kompleksa otvorenih bazena na udaljenosti manjoj od 3 metara i to sa istočne strane i južne strane (ograda prema termalnom bazenu i ograda prema sportskom centru).
  6. Mere propisane ovim zaključkom primenjuju se počev od 10.3.2023. godine i traju dok traje opasnost na ugroženom delu teritorije opšine Bečej.
  7. Odeljenju za Urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor Opštinske uprave opštine Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad subjektima iz tačke 1, 2. i 3. ovog zaključka.
  8. Opštinski štab za vanredne situacije opštine Bečej apeluje na sve građane da obrate pažnu i izbegavaju kretanje na tom delu teritorije.

Uskoro donosimo više.

Podsetimo na to da je u sredu 8. marta proglašena vanredna situacija na teritoriji Druge mesne zajednice zbog aktiviranja bušotine na uglu Republikanske ulice i ulice Nikole Tesle.

Ekipe NIS-a su, kako smo saznali, otklonili havariju na bušotini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име