Aktuelna školska godina je jubilarna za Gimnaziju Bečej. Svečana akademija povodom vrednog jubileja, 90 godina postojanja, održana je 27. oktobra prošle godine.

Ovih dana se obeležavanje jubileja završilo promocijom monografije prestižne bečejske škole. Skoro 30.000 učenika za 90 godina prošlo je kroz učionice Gimnazije Bečej. Taj podatak i mnoga prizanja koja svedoče o kvalitetu obrazovanja u bečejskoj gimnaziji, prema rečima direktora Gimnazije Bečej Miodraga Basarića, mogu biti na čast opštini Bečej, ali i drugim opštinama čiji učenici gravitiraju prema Bečeju.

Pisati monografiju u početku je delovalo veoma jednostavno, kaže jedna od autora profesorka istorije Biljana Bošković. Pripremiti monografiju jedne značajne škole i škole sa velikom tradicijom nije bilo lako, ali je taj posao bio pravi profesionalni izazov.
U ime bivših profesora i direktora, obratila se Milana Gložanski, koja je bila prva među jednakima pre aktuelnog direktora u periodu od 2001. do 2006. godine, a u ime učenika ovogodišnja maturantkinja Anja Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име