Centar Bečeja, septembar 2021. godine
Centar Bečeja, septembar 2021. godine

Deo sajta opštine Bečej koji je predviđen da obaveštava građane o sednicama Skupštine opštine Bečej, kao i da se na njemu mogu naći materijali za naredne sednice lokalnog parlamenta, ponovo je u funkciji.

Od pre nekoliko nedelja sajt je dopunjen linkovima za pojedine delove sajta ili konkretne dokumente koji bi trebalo da budu dostupniji, vidljiviji javnosti ali je i dalje to sve prilično nepregledno i čini sa da to rešenje sa veoma velikim brojem random postavljenih logotipa stvara još veću konfuziju, bar na naslovnoj strani. Dakle, u samo par dana retroaktivno su objavljeni svi materijali sa sednica u ovom sazivu.

Novinari su više puta ukazivali na to da je neophodno unapred objavljivati materijal za sednice, odnosno, da u delu opštinskog sajta nema svežih informacija i dokumenata. Razlozi za to, kako su nadležni navodili, jeste nedostatak zaposlenih u IT službi opštine Bečej.

Osim što je blagovremeno informisanje javnosti jedno od najvažnijih odlika transparentnosti jedne lokalne samouprave, budući da je u opštini Bečej uspostavljena „Građanska stolica“, zainteresovani se za učešće na sednicama lokalnog parlamenta mogu adekvatno pripremiti pripremiti. Jedan deo negativnih bodova  na indeksu transparentnosti lokalnih samouprava, koji sprovodi organizacija Transparentnost Srbiji, i na kom je opština Bečej bila dve godine uzastopno najuspešnija, dobijen je upravo zbog „skupštinskog“ sajta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име