Čelnici opštine Bečej, predstavnici susednih i bratskih opština i gradova, te onih iz inostranstva, obeležili su u četvrtak 1. avgusta Dan ravnopravnosti – Praznik opštine Bečej.

Nakon podizanja zastave ispred zgrade opštine, upriličena je svečana sednica u sali koju je obeležio iscrpan, gotovo polusatni govor predsednika opštine Vuka Radojevića, koji je iskoristio priliku da podseti na dug od 220 miliona dinara koji je zatekao pre gotovo godina dana, kada je došao na funkciju. Radojević je u svom obraćanju, između ostalog, istakao da je veliki deo tog nasleđenog zaduženja, tačnije 160 miliona, „saniran”. Prvi čovek Bečeja govorio je i o investicijijama koje su realizovane u proteklih 12 meseci i o saradnji sa svim nivoima vlasti koju je okarakterisao kao odličnu, te najavio još ulaganja u Bečej. Punoj sali gostiju obratio se i prvi čovek skupštine opštine Peter Knezi koji je kazao da je lokalni parlament uneo novosti u život varoši kraj Tise, te tako uticao na kvalitetniju svakodnevicu. Predsednik SO Bečej istakao je i da je veliki broj opštinskih odluka usvojen jednoglasno, te se zahvalio na saradnji i prisutnim članovima odborničkih grupa. Uručene su i Godišnje nagrade, a Radojević i Knezi predali su plakete orkestru „Fokoš”, Stonoteniskom klubu „Vojvodina”, Gimnazija Bečej, profesorki mađarskog u penziji Iloni Varnju, novinaru Vlastimiru Jankovu, profesoru mađarskog jezika Ferencu Beretki. Zbog bolesti Jožefa Čabija, bečejskog kovača, takođe laureata, u njegovo ime nagradu je preuzeo njegov najstariji unuk.

U delu programa su učestvovali i najmlađi, ali i nekadašnji učenici Muzičke škole „Petar Konjović”. Na praznik Bečeja došle su delegacije i iz inostranih gradova, a među su predstavnici gradova sa kojima opština Bečej sarađuje dugi niz godina: Čongrad, Seksard, Šatoraljauhelj i Morahalom iz Mađarske, Zlatica iz Bugarske, Banovići iz Bosne i Hercegovine, Galanta iz Slovačke, dok su predstavnici Istrinskog regiona iz Rusije, regiona sa kojom je opština Bečej nedavno obnovila saradnju, ovog puta propustili da svrate u varoš kraj Tise, a njihov dolazak najavljen je za 8. oktobar. Nakon ovog dela proslave, organizovan je prijem u restoranu „Don Kihot”, gde su u karakterističnom ambijentu i uz tamburaški ansambl čelnici najveće potiske opštine i gosti razmenili iskustva. Među gostima bili su i predstavnici Ministarstva omladine i sporta, sekretar Predrag Peruničić i izvršni direktor Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marjan, koji su posetili i bečejski hram sportova gde trenutno treniraju vaterpolistkinje Srbije. Peruničić i Marjan su tamo najavili da će Bečej biti baza za rad svih uzrasnih selekcija ženskog vaterpola, ali i mesto gde će se i pojedine mlađe muške selekcije pripemati za svoje reprezentativne akcije.

Iako ni ove godine nije bilo zabavnog programa povodom proslave dana opštine, građanstvo je imalo priliku da prisustvuje otvaranju dveju izložbi koje su postavljene tog dana, „Stare bečejske razglednice” u Narodnoj biblioteci Bečej i deo slika pripremljenih na koloniji „Krug” minulog maja, koje su izložene u bečejskoj galeriji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име