Svi šalteri na pošti u Bečeju od danas rade. Kako saznajemo, radnici na šalterima širom zemlje su dobili naredbu da prestanu sa protestom i da nastave sa radom, dok dostava u Bečeju i dalje stoji, saznajemo.

Penzije „na ruke“ u Bečeju nosi jedan „ugovorac“ (ugovor o radu na određeno vreme, prim.nov.).

-Mi smo odlučili da idemo do kraja, pa kako bude. Dostava neće raditi do ispunjenja zahteva ili, u drugom slučaju, do otkaza kojim nam prete. Danas smo dobili radne naloge po kojima nećemo postupiti, a sutra nam preti suspenzija, kaže radnik pošte sa kojim smo razgovarali. On dodaje da je situacija na nivou cele zemlje ozbiljna.

-Naš kolega u Kraljevu je isekao vene. Radnici u Zrenjaninu su odbili da prime protivzakonite naloge za rad. Jutros su im uručene suspenzije i naređeno im je da napuste prostorije, što su oni odbili i sada su u dvorištu glavne pošte u tom gradu.

Nezadovoljni radnici pošta širom Srbije, kako kažu, trpe pritiske u vidu pretnji otkazom, kao i radnim nalozima poslatim iz centralne preduzeća koje dobijaju inače u izuzetnim situacijama.

Samoorganizovani radnici pošte koji su iz protesta pre nekoliko dana obustavili rad kažu da moraju da pribegavaju modelima odbrane od pritisaka. Oni ističu – sada su u najtežem položaju takozvani „ugovorci“ – radnici sa ugovorima o delu i privremeno – povremenim poslovima sa kojima se takav angažman lakše može raskinuti, a oni ostati bez posla.

Podsetimo, nezadovoljni radnici pošte su odbili ponudu Vlade na sastanku održanom prošlog petka. Predstavnici zaposlenih u Pošti Srbije nisu prihvatili ponudu poslovodstva javnog preduzeća o povećanju ukupne mase zarada za 10 odsto pa će obustava rada biti nastavljena, rekao je za N1 Milija Tešić, jedan od zaposlenih koji su organizovali obustavu rada.

Stoga, zaposleni u Pošti najavljuju nastavak štrajka zahtevajući bolje uslove rada i minimalnu platu od 50.000 dinara za zaposlene u tehnologiji preduzeća – poštare, tehničare, vozače, šalterske radnike.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име