Sa jedne od prethodnih akcija
Sa jedne od prethodnih akcija

Bečejsko udruženje mladih (BUM) u petak 9. septembra organizuje tradicionalnu humanitarnu akciju „Pruži šapu, budi drug!” koja promoviše odgovorno vlasništvo i udomljavanje napuštenih pasa.

-Ove godine, akcija će se održati na malo drugačiji način kroz izložbu kućnih ljubimaca, gde će naši sugrađani i sugrađanke imati priliku da prošetaju svoje kućne ljubimce, nakon čega će uslediti revija pasa iz azila koji su spremni za udomljavanje, kaže Olivera Marić iz Bečejskog udruženja mladih.

Kotizacije za učešće na izložbi nema, ali je tu dobrovoljan prilog koji će biti usmeren za pomoć bečejskom azilu. Takođe, građani na događaj mogu doneti i donacije u vidu ćebadi, igračaka, hrane za pse i slično, koje će takođe biti prosleđene u azil.

-Svedoci smo da je problem pasa lutalica godinama prisutan u našoj opštini. Naša humanitarna akcija ima za cilj da, sa jedne strane, pomogne napuštenim psima da pronađu novi dom i da kroz prikupljene donacije pomognemo rad azila. Sa druge strane, želja nam je da promovišemo odgovorno vlasništvo u Bečeju koje, pored obezbeđivanja osnovnih uslova za život naših ljubimaca, podrazumeva vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju kako bi se sprečila pojava neželjenog potomstva koji se ili izbacuje na ulicu ili poklanja, i to u vreme kada azil zbrinjava na stotine pasa koji nemaju svoj dom. Kako bismo to postigli, neophodna nam je pomoć svih sugrađana i sugrađanki u rešavanju problema koji pogađa sve, objasnila je Olivera Marić.

Akcija će biti održana na platou ispred opštine sa početkom u 17 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име