Prihvatilište za pse, Bečejsko udruženje mladih i dnevne internet novine „MojBečej‟ pokreću akciju udomljavanja napuštenih pasa.[widgetkit id=118]

U cilju rešavanja problema napuštenih životinja, ali i skretanja pažnje na odgovorno vlasništvo, u narednom periodu na portalu „MojBečej‟ biće ažurirane informacije i fotografije o psima iz bečejskog prihvatilišta kojima je neophodna ljudska pažnja i dom.

BUM je i ranije podržavao i organizovao slične aktivnosti, kao što su izložbe pasa, prikupljanje sredstava za hranu za napuštene pse. I ova akcija udomljavanja, kao trajnog zbrinjavanja pasa, jeste osmišljena i da podstakne svakog ko želi da udomi ljubimca da prethodno razmisli o tome da li ima sve potrebne uslove.

Prostor na Iđoškom putu neretko je dupke pun, dok je gotovo nemoguće napraviti prihvatilište sa dovoljnim kapacitetom za smeštaj napuštenih pasa sa ulica bečejske opštine. Svemu ovome valja dodati i da azili nisu i ne smeju biti trajno rešenje, pa je ovaj vid promovisanja udomljavanja i više nego potreban. Obezbediti psu odgovarajući smeštaj jeste važno, kako za fizički razvoj tako i za zdravstveno i psihičko stanje psa. Otvoren, slobodan prostor je mnogo pogodniji. Ipak, čovekova pažnja i ljubav najvažniji su ovim napuštenim bićima.

Paja, Bluto, Vaska, Sali i Hana čekaju svoj novi dom.

Paja – biće malog rasta, star šest meseci. Čipovan, vakcinisan, laje, mnogo voli da se igra.

Bluto – mali mister lender, star četiri godine, čipovan, vakcinisan, kastriran, voli da se šeta i baš je umiljat. Dobar je sa svima.

Vaska – stara dve godine čipovana, vakcinisana i sterilisana, dobar je pas čuvar, mnogo voli da se kupa, šeta i dobra je sa ljudima.

Sali – mešanac labradora, mnogo voli da se igra i šeta, veoma je razmažena i ne može se odvojiti od ljudi, kada ih vidi samo bi da se mazi. Omiljena igračka joj je loptica. Čipovana, vakcinisana i sterilisana.

Hana – veoma lepa razigrana curica, obožava ljude, voli da je u centru pažnje. Stara je dve godine. Čipovana, vakcinisana i sterilisana …Dobar je pas čuvar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име