Prva Konferencija studenata i akademskih građana opštine Bečej Lokalna samouprava, Gradsko pozorište, Kancelarija za mlade opštine Bečej i nevladina organizacija Lidernet, u okviru programa Lokalne akademske mreže, organizuju prvu konferenciju studenata i akademskih građana opštine Bečej, pod nazivom „Dobre ideje za dobro Bečeja“, koja će se održati u utorak 30. septembra Gradskom pozorištu Bečej.

 

Bivši i sadašnji studenti i studentkinje akademske građanke i građani Bečeja prvi put će se okupiti sa cljem stvaranja pozitivne sinergije akademske populacije, razmene ideja, uspostavljanja dijaloga o razvojnim perspektivama opštine Bečej, objašnjavaju iz organizacionog odbora.

– Konferencija je zamišljena kao niz prezentacija razvojnih ideja, ali i otvorenog dijaloga o bitnim pitanjima za sadašnjost i budućnost lokalne zajednice i svih njenih građana. Koje su to razvojne perpsektive opštine Bečej, sa kakvim turističkim potencijalima raspolaže, kako upravljati ljudskim resursima, kako iskoristiti prirodne kapitale, treba li Bečeju „biznis inkubator“ informatičkih tehnologija, kako do veće transparentnosti u rukovanju javnim novcem, i tako dalje…samo su neke od tema koje će biti prezentovane, navodi se u saopštenju za novinare. Konferenciju će otvoriti dr Pavle Sekeruš, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu.

Iako je ovaj skup posvećen, pre svega, kako ističu iz Liderneta, visoko obrazovanim građanima i studentima, organizacioni odbor konferencije poziva sve dobronamerne i zainteresovane građane da prisustvuju ovom nesvakidašnjem događaju.

Konferencija počinje u 18 sati.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име