Poslednji dogovor o vezani za prvenstvo Vojvodine
Poslednji dogovor o vezani za prvenstvo Vojvodine

Prvenstvo Vojvodine u okviru Radničko – sportskih igara kreće ovog vikenda i završava se 7. i 8. oktobra u Bečeju i Novom Bečeju, koji će biti zajednički domaćini naredne, 12. po redu, Sportske olimpijade radnika Vojvodine tokom 2019. godine.

Takmičenje se odvija u 19 disciplina, a učestvuju predstavnici zona: Južni Banat, Jugozapadna Bačka, Južna Bačka, Potisje, Severni i srednji  Banat, Severna Bačka, Srem i grad domaćin.

Novobečejci će biti domaćini basketu, bič voleju, boćanju, košarci, kuglanju, pikadu, rukometu, sportskom ribolovu, srednjem fudbalu, a Bečejci u preostalih deset disciplina: atletici, malom fudbalu, nadvlačenju konopca, odbojci, plivanju, stonom tenisu, streljaštvu, tenisu, fudbalu i šahu.

-Vremenske prilike nam ne idu u prilog, pa je moguće da se neke discipline odlože ovog vikenda. Još uvek ne znamo u kakvom će stanju biti teniska igrališta kod nas, ali i tereni za bič volej, pa i boćanje u Novom Bečeju. No, ne treba ništa prejudicirati. Postoji komisija koja će u toku današnjeg dana pregledati terene i doneti konačnu odluku. Između dva pomenuta vikenda, znači 30. septembra i 1. oktobra, je međutermin za igraje malog fudbala, koji će se po grupama igrati u oba Bečeja poslednjeg septembarskog dana, a prvog oktobarskog završni deo će se održati u Novom Bečeju, rekao nam je predsednik Pripremnog odbora za organizaciju Radničke olimpijade opštine Bečej Miodrag Raka Rakić.

Ovog vekenda Bečejci će biti domaćini na terenima u Bačkom Gradištu, Bečeju i Senti u šest sportskih disciplina. Bačkogradištanci će biti domaćini fudbalerima i odbojkašicama, Bečejci „konopašima“, plivačima i teniserima, a Senćani će ugostiti atletičare.

Kako u bečejskoj opštini nema atletskog borilišta, atletičari će se u nedelju, 24. septembra, takmičiti u Senti. Takmičari u ženskoj i muškoj konkurenciji podeljeni su u dve uzrasne kategorije, do i preko 40 godina starosti, a takmičiće se u troboju, trčaju na 3.000 m i 1.000 m žene, odnosno 5.000 m i 3.000 m muškarci.

Veliki fudbal će se igrati u subotu na terenu u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“ u Bačkom Gradištu od 9 sati, a učestvovaće samo četiri ekipe: Nekretnine Mirna RN iz Sombora, te reprezentacije opština Bečej, Novi Kneževac i Srbobran.

Odbojkašice će u subotu podeljene u dve grupe igrati u fiskulturnoj sali OŠ „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu.

U grupi A su: Gradska uprava Grada Pančeva, Zdravstvo Novi Sad, Opšta bolnica Subotica i Prosveta Ruma, a u grupi B: Osnovna škola „Čeh Karolj“ iz Ade, Prosveta Subotica i Tepkos iz Čonoplje. Sutradan će se, opet od 9 sati, igrati završnica u koju ulaze po dve prvoplasirane ekipe iz grupa.

Bečejci će u nedelju, 24. septembra, biti domaćini „konopašima“ na teniskom terenu s tartan podlogom. Prema postavljenom takmičarskom „kosturu“, sastaće se Pionir iz Subotice i Reprezentacija opštine Srbobran, odnosno JKP Novi Sad i Džimi Komerc iz Prigrevice, a u drugom delu komšije, reprezentacije opštine Bečej i Novi Bečej, odnosno JP Suboticatrans iz Subotice i JKP Vodovod i kanalizacija oz Zrenjanina.

Milorad Raka Rakić na žrebanju prvenstva Vojvodine u Novom Bečeju
Milorad Raka Rakić na žrebanju prvenstva Vojvodine u Novom Bečeju

Plivačice i plivači tri uzrasne kategorije, do 35, do 45 i preko 45 godina starosti, takmičiće se u zatvorenom 25-metarskom bazenu „hrama sportova“ kraj Tise u više stilova.

Zavisno od vremena i prijavljenog broja teniseta s singlu i dublu ženske i muške konkurencije na sam dan takmičenja, 23. septembra, obaviće se žreb za dve uzrasne kategorije, do i preko 40 godina starosti, a takmičenje će se održati na teniskim terenima kraj sportskog centra.

Naravno, ne naplaćuju se ulaznice na borilišta i organizator upućuje poziv ljubiteljima sporta, zavisno od interesovanja, jer će to biti dodatni stimulans da radnici sportisti pruže svoj maksimum na terenu. Ujedno, organizatorima će sve poslužiti da na delu vide koliko su spremni za veliki događaj 2019. godine, kada će se, verujemo u optimalnijim vremenskim uslovima, održati 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine (SORV).

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име