Štićenici Gerontološkog centra u Bečeju prijatno su bili iznanađeni organizovanjem Prvih sportsko-rekreativnih igara, a još više kada su saznali da će to ubuduće biti tradicija.

 

Da je ova konstatacija tačna, najbolja potvrda je činjenica da je učešće u Igrama uzelo šezdesetak takmičara, što je trećina od ukupnog broja korisnika usluga Gerontološkog centra u Bečeju. -Ovo je bio pilot projekat i pošto smo se uverili da je sve naišlo na dobar prijem kod naših štićenika, odlučili smo da nam to bude deo godišnjeg programa rada. Ali, nećemo igre organizovati, kao ove godine, u letnjem periodu, već u maju kada su prijatniji vremenski uslovi. Raduje nas i to što je organizacija ovakve akcije plod timskog rada svih zaposlenih u Centru, rekla nam je u ime organizatora fizioterapeut u Gerontološkom centru Bečej Aniko Butaš.

Na „prvencu“ se takmičilo u devet disciplina. Kako među sportistima vlada mišljenje da je „samo prvi, prvi, a svi ostali su drugi“, evo i imena pobednika u svih devet disciplina. Najviše razloga za radost imao je Jožef Kiš, koji je pobedio, čak, u tri discipline, ubacivanje lopte u koš, nabacivanjeu karika i pikado, odmah iza njega po uspešnosti je Pal Vaštag, najbolji u kuglanju i jedenju šampita bez ruku, dok su pobednici u ostalim disciplinama Ana Susluski (ne ljuti se, čoveče), Karolj Šipoš (krbanje ruku), Mara Matošević u ženskoj i Stevan Čanić u muškoj konkurenciji (trka invalidskim mehaničkim kolicima) i Milan Nikolić i Ivan Šanko kao ekipa u nadvlačenju konopca.

Pored razumljivog adrenalina među takmičarima, bez obzira na godine i pol, veoma je temperamentno bilo i među navijačima, pa je čitava akcija poprimila pravo sportsko obeležje. Pogotovo na kraju, kada je obavljena ceremonija uručenja zahvalnica i medalja za troje prvoplasiranih u svakoj disciplini. Posle tog dela, održan je zajednički ručak na čijem meniu su bile pljeskavice i šampita, a glavna tema razgovora bila su dešavanja sa sportsko-rekreativnih poligona.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име