Međunarodni dan osoba sa invalidetom obeležava se 3. decembra u Srbiji, kao i u brojnim zemljama sveta, različitim manifestacijama, a sve u znak podrške invalidnim licima koja, prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, čine 10 odsto ljudske populacije.

U Srbiji živi između 600.000 i 800.000 osoba s invaliditetom, od kojih 70 procenata živi na granici ili ispod granice siromaštva. Tim povodom ovdašnje Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba opštine Bečej (MNRO) organizuje prezentaciju svog rada, gde će sugrađani moći da se upoznaju kako MNRO funkcioniše.

Skup će se održati u prostorijama Društva, zgrada Prve mesne zajednice (Piroška škola), sa početkom u 17,30 sati. Ujedno, biće to i obeležavanje prvog jubileja, pošto je Društva MNRO opštine Bečej osnovano 2006. godine i tokom minule decenije organizovano je niz samostalnih radionica ili u partnerstvu sa drugima.

Pored roditelja, čija deca imaju smetnje u razvoju, organizator današnjeg skupa ovom prilikom poziva i druge sugrađane, pogotovo ljude dobre volje, koji mogu i žele da učestvuju u humanitarnom radu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име