Manifestacija „Ženski kutak“ počinje sutra (sreda, 24. jul) a dvadesetak rukotvorica će u Bečeju izlagati do četvrtka uveče.

 

Prva u nizu izložba smeštana u centru, na delu ispred katoličke crkve, okupiće izlagače iz najveće potiske opštine, okolnih naselja, ali i nekoliko mesto Vojvodine, koji će posetiocima prikazati raznovrsne proizvode, pripremljene na kreativan način. Nakit, odeća, slatkiši, ukrasne figure, a među njima i patuljci koji su osvojili posetioce minule „Cvetne pijace”, samo su deo onoga u ponudi manifestacije koja za cilj ima očuvanje, a samim tim i promociju starih zanata i rukotvorina.

– Heklani nakit, korpice od papira, jastučići sa lavandom, prirodni sapuni i kozmetika, krpare, etno modna odeća, pored toga i ručno pravljen nakit i nakit od poludragog kamenja, amajlije od bakra, unikatne dečje garderobe i ženskog aksesoara, mirisne sveće i štapići, prstenje. Tu je i nezaobilazna tehnika dekupaž, pa od toga kutije za nakit, ramovi, oklagije, varjače, četke za kosu. Imaćemo i predmete od recikliranog materijala a tu i novčanike izrađene od tetrapaka, navodi za portal Moj Bečej Miomira Mašić Ostojić iz organizacije Biber. Za sladokusce će se takođe naći ponešto, tu su kurtoš kolač, pripremljen na tradicionalni način, bombone ali i suhomesnati proizvodi od mangulice, sir od kozijeg mleka i još mnogo toga.

Štandovi će biti postavljeni od 10 do 20 sati, oba dana manifestacije. Naredni „Ženski kutak“ predviđen je za mesec dana, a na istoj lokaciji će se izlagači okupiti i na jesen, u septembru i oktobru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име