Minulog vikenda u Kumanu je održano otvoreno prvenstvo Srbije u kung fu vušu disciplini – lajt sandi, za sve uzraste u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na takmičenju je učestvovalo 128 takmičara iz 16 domaćih klubova i jedan klub iz Makedonije. Predsednik Kung fu vušu saveza Srbije, Radenko Tadić, zadovoljan je odzivom takmičara, kao i činjenicom da je ovo prvo takmičenje ovog tipa u Kumanu: „Već nekoliko godina naš klub ima sekciju u Kumanu jer ima mnogo dece koje su zainteresovana da treniraju. Borislav Mesaroški i Sava Bozokin, obojica iz Kumana, osvajači su medalja i na domaćim i na međunarodnim takmičenjima. Imamo odličnu saradnju i podršku od strane Mesne zajednice Kumane, ali i domaćih firmi, tako da su se stekli uslovi da sekcija u Kumanu preraste u klub, koji će se zvati Klub borilačkih sportova „2. oktobar“, a i da ovde održimo ovakvo takmičenje.“
Ono što takmičarima Kluba borilačkih sportova Jedinstvo Novi Bečej i sekcije „2. oktobar“ iz Kumana predstoji, jeste niz takmičenja u zemlji, a naredno je u Kikindi. Slede takmičenje u Bugarskoj, kao i najznačajnije, Evropsko prvenstvo u Moskvi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име