Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej
Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej

Grad Kikinda u partnerstvu sa opštinom Novi Bečej i Regionalnim centrom za društveno ekonomski razvoj Banat započinje projekat koji ima za cilj ulaganje u mlade kao jedan od najznačajnih resursa u modernoj ekonomiji.

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej i Branislav Milosav iz Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat, potpisali su  ugovor o saradnji na projektu „Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih”, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u okviru javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Planirano je da 40 nezaposlenih mladih sa teritorije grada Kikinde i opštine Novi Bečej, prođu kroz program teorijskih obuka iz oblasti moderne poljoprivrede, prehrambene industrije i zanatstva, nakon čega će njih 20 biti upućeno na tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća. Mladi će za ovo stručno osposobljavanje biti plaćeni i imaće priliku da teorijski stečena znanja primene u praksi, dodatno unaprede svoje kompetencije i sticanjem praktičnog radnog iskustva povećaju šanse za stalno zaposlenje.

– Grad Kikinda ima za prioritet rešavanje problema nezaposlenosti. Ovaj projekat će doprineti tome da zadržimo mlade ljude u lokalnim zajednicama i pokažemo dodatnu brigu za našu budućnost, rekao je gradonačelnik Pavle Markov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име