Sa jedne od lokalnih aktivnosti dijabetičara
Sa jedne od lokalnih aktivnosti dijabetičara

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti grada Zrenjanina u subotu, 10. septembra, organizuje Druge međunarodne rekreativne susrete dijabetičara. Lanjski „prvenac“ bio je u melenačkoj banji Rusanda, a ovogodišnji susret je zakazan u obližnjem naselju Belo Blato na obodu Specijalnog rezervata prirode Carska bara.

Pozdravljamo organizaciju manifestacije ovakvog profila. Lane smo učestvovali sa 25 učesnika, a ove godine putuje pun autobus, što znači da će nas biti 55 iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej, rekao nam je predsednik bečejskih šećeraša Radoslav Ivanović. Susret se održava od podneva, a mi krećemo već ujutru, kako bismo od 10 do 12 sati organizovano obišli Carsku baru.

Okupljanje i registracija učesnika Susreta je oko podneva na salašu „Lujza“ u Belom Blatu. Posle zajedničkog ručka, na sportskim terenima u dvorištu mesne osnovne škole održaće se takmičenja u malom fudbalu, nabacivanju kolutova, pikadu, stonom tenisu i šahu. Od 17 do 19 sati na programu su stručna predavanja.

Dr Jelena Lukić će govoriti na temu: Uticaj šećerne bolesti na pojavu infarkta, a dr Rozalija Senti Kormanjoš će predstaviti temu: Pravilna ishrana osoba s dijabetesom. Posle sledi druženje uz muziku na zajedničkoj večeri u sali Mesne zajednice i uručenje diploma najuspešnijim takmičarima ovogodišnjih Susreta Belo Blato 2016.

-Da je reč o manifestaciji međunarodnog karaktera, potvrđuje dolazak gostiju iz basanskohercegovačkog mesta Tešanj i hrvatskih gradova Orahovica i Slavonski Brod sa kojima smo potpisali Sporazum o prekograničnoj međunarodnoj saradnji, a pridružilo nam se Društvo iz Bačkog Petrovca, ovih dana će to uraditi Bečejci, a u dogledno vreme očekujem da ćemo biti još masovniji, rekao nem je predsednik domaćina Erne Lazar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име