Osnovna škola „Petefi Šandor“ proslavila je jubilej prošle sedmice, 60 godina postojanja. U školi koja godinama neguje multikulturalnost, ovaj važan datum obeležen je mnoštvom aktivnosti.

 

Na svečanom ručku ugostili su nekadašnje zaposlene, sada penzionere, direktore ostalih bečejskih škola, predstavnike gradske vlasti i predstavnike medija. Među gostima bio je i načelnik Školske uprave iz Novog Sada Petar Viđikant, pokrajinski sekretara za obrazovanje Mihalj Njilaš, kao i predsednik Mađarskog nacionalnog saveta Jene Hajnal.

-Nastavnici i učenici naše škole pripremili su priredbu u znaku prošlih vremena kojih se svi rado sećaju. Bio je to kolaž divnih pesama, reklama i mode iz perioda šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Smenjivalo se tu ludilo šezdesetih, nežnost sedamdesetih i smelost osamdesetih godina. Publiku je posebno raznežila tačka u kojoj su učenici sedmih i osmih razreda dočarali atmosferu „korza“ koji i jeste bio zaštitni znak „onih vremena“. Najveća nagrada koja se ničim ne može meriti bio je neprekidan aplauz, sjaj u oku i osmeh na licima publike, kaže Sunčica Banjanin, koordinatorka aktivnosti.

Nakon priredbe, gosti su imali priliku da pogledaju izložbu koja je upriličena u holu škole ,a koja je sadržala učeničke radove, s jedne strane i uspomene škole, s druge strane.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име