Meštani najmlađeg sela bečejske opštine Radičevića su na velikom ispitu. Gotovo dve decenije unazad traže da se završi započeta izgradnje pravoslavnog hrama u selu posvećenog rođenju Presvete Bogorodice – Maloj Gospojini, a da li će se u subotu, 16. aprila, okupiti u očekivanom broju na radnoj akciji uređenja prostora oko hrama u izgradnji ostaje da se vidi.

-Radna akcija počinje u 11 sati i vezana je za uređenje prostora oko hrama kako bi se nesmetano pristupilo nastavku izgradnje. Planira se čišćenje rastinja oko hrama i pregledaće se šta je preostalo od građevinskog materijala koji se nalazi u okruženju, a onda ga pripremiti za dalju upotrebu. Očekujemo da se izgradnja nastavi etapno i za koju godinu, nadamo se, bogusluženje će se obaviti u hramu, optimista je sekretar Mesne zajednice Radišević Momčilo Stupar.

Posle radne akcije, oko 14 sati pripremljen je prigodan program u organizaciji bečejskog ANIP „Đido“, a meštanima će se obratiti predsednik opštine mr Vuk Radojević, protonamesnik Crkvene opštine Bečej Slobodan Lazić i predsednik Saveta MZ Radičević Igor Brać. Akcijaši i gosti okrepiće se oko 15 sati ribljom čorbom, koju će za ovu priliku kuvati bečejski namesnik rimokatoličke crkve posvećene Uznesenju Blažene Device  Marije – Velikpj Gospi Laslo Fuderer.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име