Uključivanje dece uzrasta od tri do pet i po godina starosti iz osetljivih grupa u predškolske ustanove, ali pre svega kroz intenzivan rad sa roditeljima, može pozitivno da se reflektuje na porodice, kao i na širu zajednicu.

S tim razlogom Predškoska ustanova „Labud Pejović“, uz podršku Centra za interaktivnu pedagogiju koji sarađuje sa Svetskom bankom i Fondacijom za otvoreno društvo, sprovodi različite aktivnosti, od anketiranja porodica, do intenzivnih predavanja i individualnog rada.

Pored predškolske ustanove i njenih stručnih lica – psihologa i pedagoga te ustanove, u projekat su uključeni i predstavnici organizacije Društvo prijatelja dece Bečej sa uspešnim dugogodišnjim radom na afirmaciji dečjih prava i poboljšanja njihovog položaja, kroz različite programe podrške. Tu je Kancelarija za romska pitanja opštine Bečej čiji je rad naročito značajan kada je u pitanju uključivanje u društvene tokove višestruko ugrožene populacije.

Zbog aktuelnih epidemioloških mera, razgovori i edukativne aktivnosti sa roditeljima odvijaće se posredstvom interneta, za šta je trebalo obezbediti uslove, budući da se radi mahom o socijalno ugroženim porodicama.

Boravak u vrtićima u što ranijem uzrastu pozitivno utiče na stvaranje radnih navika kod dece, ali i na što uspešniju socijalizaciju koja može, između ostalog, rezultirati povoljnijem ekonomskom statusu tokom kasnijeg života.

U dva termina edukacije i podrške – tokom jeseni i na proleće, planirano je da se radi sa 60 porodica.

Uz priručnike i pribor za crtenje i edukaciju, ali i kroz saradnju sa zaposlenima u vrtiću koji se takođe usavršavaju u okviru programa „Snažni od početka – Dajmo im krila“, plan je da u većoj meri dogodine deca počnu sa pohađanjem vrtića.

Roditelji koji su zainteresovani mogu da se jave na: 0648931741 i na szenoke@gmail.com.

 

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име