– Češka kompanija „Favorit“ počela je proizvodnju u Bečeju, počeo je i „Kivonj“, a to su dva završena projekta u kojima je ova lokalna samouprava aktivno učestvovala. Te činjenice govore da dobro radimo posao, rekao je predsednik opštine Vuk Radojević u jučerašnjem (2. jul) obilasku fabrike „Kivonj“ u Bečeju.

Kako je Radojević istakao, lokalna samouprava preduzima sve što je neophodno kako bi privukla domaće i inostrane investitore i otvorila nova radna mesta.

– Imamo i nekoliko „tekućih“ projekata na kojima intenzivno radimo. U pitanju je veliki projekat, tj. nemačka kompanija KVS (KWS) koja ima nameru da kupi 15 hektara u industrijskoj zoni. Radi se o investiciji od oko 30 miliona evra, a nameravaju da otvore oko 200 radnih mesta, rekao je predsednik opštine.

Najavljeno je i da u Bečej u četvrtak (4. jula) dolazi i predstavnik holandske firme „Čempion tehnolodži“ i da su odabrali parcelu, odnosno lokaciju, takođe u industrijskoj zoni, koju nameravaju da kupe. Pored toga, lokalna samouprava, kako je predsednik opštine naveo, ima niz kontakata sa SIEPA-om, državnom agencijom koja se bavi promovisanjem stranih ulaganja. S tim u vezi, Radojević je najavio dolazak nemačke i rumunske kompanije zainteresovane za 25 hektara u industrijskoj zoni.

– Sve ovo što sam napomenuo jeste, pre svega, svima nama koji radimo na ovim funkcijama, jasan pokazatelj da činimo sve što je neophodno kako bismo privukli investitore i kako bismo otvorili radna mesta. Verujem da je to prepoznato i u široj bečejskoj javnosti i uveren sam da će ovi započeti projekti, ako ne svi, onda velika većina, biti i realizovani, zaključio je prvi čovek opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име