Prema rečima predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Goran Knežević, sa kojim se juče (31. januar) neformalno sastao, obećao je da će rešenje situacije u PIK-u Bečej, kombinatu u stečaju, biti pozitivno.

Knežević je, prema rečima prvog čoveka opštine Bečej, dao uveravanja da će u narednim danima PIK Bečej biti u fokusu interesovanja njegovog ministarstva.

-Očekujem da u toku iduće nedelje obavimo još jedan sastanak sa ministrom, te da će se u javnost izaći sa određenim smernicama kada je u pitanju rešavanje pitanja ovog kombinata u stečaju. Uveren sam da će rešenje biti pozitivno, a u to nas je uveravao i ministar Knežević, kao i u to da se sve čini kako bi rešenje stečaja u PIK-u bilo povoljno pre svega za sve zaposlene i za sve nas koji živimo u Bečeju. Znamo da je kombinat u privatizaciji loše prošao, te da država sada nema nikakve ingerencije. Banke kao poverioci prvog reda jesu najznačajniji partner u rešavanju problema kombinata, ali sam dobio uverenja da država i ministarstvo poljoprivrede, ali i finansija, aktivno rade na ovom pitanju i uveravaju nas da će rešenje biti pozitivno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име