„Vi, kao nezavisni mediji, vidim da vrlo dobro funkcionišete i bez sredstava iz budžeta opštine Bečej. Nezavisno finansiranje jeste i cilj i poenta nezavisnog novinarstva”, odgovor je predsednika opštine Bečej Vuka Radojevića na jedno od pitanja na današnjoj (14. oktobar) konferenciji za novinare.

 

 

Naime, na novinarsko pitanje da li to, s obzirom na to da je namena dela zadužbine Bogdana Dunđerskog predviđena i za takozvani mediji centar, znači da lokalna samouprava ipak nije odustala da osnuje svoj medij, Radojević je odgovorio da je ta tema dovoljno iscrpljena onda kada je to bilo aktuelno i da ne zna na osnovu čega je to novinar zaključio, upitavši „da li postoji neka bojazan tim povodom”. Novinar je obrazložio da je pitanje postavljeno zbog toga što rezultati opštinskog konkursa za sufinansiranje medija ni posle nekoliko meseci još uvek nisu poznati.

Inače, lane su rezultati konkursa za medije, koji je raspisala lokalna samouprava, bili poznati krajem aprila. Iako su lokalni mediji aplicirali u julu, rezultati ovogodišnjeg konkursa nisu poznati ni dan danas, a kraj godine se bliži.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име