Rekonstrukcija magistralnog vrelovoda u delu od Miloša Crnjananskog i Trga „Čilag” do Zmaj Jovine počela je juče (3. septembra). Posao na uređenju mreže od 570 metara, kao i radovi na priključnim vodovima, biće završeni do početka grejne sezone, najavio je direktor Javnog preduzeća „Toplana” Dejan Vuković.

Radovi su finansirani iz budžeta opštine Bečej, a prema rečima predsednika opštine Vuka Radojevića, koji je danas (4. septembra) sa direktorom „Toplane” obišao radove, u pitanje je najkrupnija investicija lokalne samouprave ove godine. Kako je izjavio direktor Dejan Vuković, radovi, u okviru kojih će biti zamenjeno oko 1.500 metara cevi, koštaju 29.200.000. Posao će biti obavljan etapno, počev od trga, a sve u zelenom pojasu između objekata i kolovoza.

Na ovom potezu je do sada bilo mnogo havarija, cevi su dotrajale, te je, kako je direktor rekao, pravo vreme da se vrelovod obnovi. Posao rekonstrukcije poveren je konzorcijumu sačinjenom od dve firme, „Enerdži pro” i „Petro mont” iz Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име