Počeli su pripremni radovi za rušenje zgrade nekadašnjeg „Univerzala“ u ulici Gerberovih u Bečeju. Radnici trenutno skidaju podove, čiste objekat od šuta, uklanjaju nepotrebnu građu kako bi pripremili prostor za uklanjanje objekta. Pitali smo pomoćnicu predsednika opštine Bečej Danielu Doroslovački, zaduženu za instrastrukturu, građevinarstvo i komunalne delatnosti, kako je moguće da se ruši objekat koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Vojvodine.

Prema njenim rečima, moguće je srušiti i objekat pod zaštitom, a u ovom slučaju je to neophodno jer je u katastrofalnom stanju, dok je izvođač radova u obavezi da uzme odlivak fasade kako bi kako izgradio istovetan objekat.

Kada će početi rušenje objekta, osim toka pripremnih radova, zavisi i u mnogome od vremenskih uslova. Inače, prema najavama, u nekada velelepnu zgradu u centru Bečeja koja je godinama ruglo i pretnja po prolaznike, trebalo da se useli poslovnica lanca IDEA. Naime, prostor nekadašnjeg Univerzala u centralnoj ulici u Bečeju kupio je MM 99 DOO Stara Pazova, ćerka firma Merkatora. Lokacijsku dozvolu dobili su prošlog leta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име