Komisija za dodelu godišnjih nagrada i zvanja počasni građanin opštine Bečej raspisala je Javni poziv radi podnošenja inicijativa za dodelu prestižnih lokalnih priznanja.

Reč je o „prvoavgustovskoj nagradi“, koja je uvedena 2010. godine i do sada je uručeno 40 priznanja, 13 kolektivnih i 27 pojedinačnih. Kada je u pitanju zvanje Počasni građanin opštine Bečej, ono se dodeljuje svake pete godine. Prvo je pripalo istaknutom akademskom slikaru Viktoru Škrabanju, a drugo lane nekadašnjem društvenom radniku i privredniku Mihajlu Ševiću.

Pravo da podnesu inicijativu za pomenuto priznanje, jer se ove godine ne dodeljuje zvanje, imaju građani pojedinačno, ali i organizacije, udruženja, ustanove… Obrazložene inicijative u pismenoj formi treba dostaviti do 10. juna ove godine lično u Opštinskom uslužnom centru – kancelarija broj 7, šalter 2 ili putem pošte na adresu: Opština Bečej, Komisija za dodelu godišnje nagrade opštine Bečej, Trg oslobođenja 2, 21220 Bečej sa napomenom „Inicijativa za dodelu godišnjih nagrada“.

Lanjski dobitnici prestižnih priznanja | Foto: Vlastimir Jankov
Lanjski dobitnici prestižnih priznanja | Foto: Vlastimir Jankov

Podsetimo se da se godišnje nagrade dodeljuju građanima ili organizacijama za značajna ostvarenja u kulturi, nauci, privredi, sportu i drugim oblastima, čija je delatnost ili delo doprinelo društvenom ili privrednom razvoju ili ugledu opštine Bečej.

Komisija će, kao minulih šest godina, s dužnim poštovanjem pregledati i vrednovati svaku pristiglu inicijativu u navedenom roku, a onda predložiti nosioca prestižnog priznanja. Konačnu odluku o nagrađenima doneće odbornici Skupštine opštine Bečej, a priznanja će se uručiti laureatima na svečanoj sednici lokalnog parlamenta 1. avgusta, povodom Dana opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име