I ovu, 21. sednicu Skupštine opštine Bečej obeležila je rasprava oko lokalnih finansija.
Odbornici su dali saglasnost da se JP “Toplana” Bečej kreditno zaduži u iznosu od 48 miliona dinara, a zbog duga prema dobavljaču JP „Srbijagas“. Obavezu solidarnog jemstva preuzela su druga dva javna preduzeća „Komunalac“ i „Vodokanal“, a svako od tri preduzeća garantovaće sa po 15 menica.

Na dnevnom redu 21. sednice lokalnog parlamenta usvojen je i finansijski izveštaj „Potisja“ Bečej, kao i odluka o raspodeli dobiti tog preduzeća. Lokalni parlament je usvojio i Druge izmene i dopune programa poslovanja JP „Komunalac“, a konstatovao je i ostavku aktuelnog direktora tog preduzeća Željka Plavšića, na mesto vršioca dužnosti.

Usvojen je i predlog Komisije za dodelu godišnje nagrade i dodelu zvanja počasnog građanina opštine Bečej, donet na osnovu podnetih inicijativa, da dobitnici Godišnje nagrade opštine Bečej za 2017. godinu budu Nikola Džigurski, Siniša Košutić, Rotari klub „Stari Bečej“, Goran Dumanović, Gerontološki centar Bečej, Plesna grupa „Selence“ i Laslo Fuderer.

Godišnje nagrade dodeljuju se u vidu plakete, koje će uručiti predsednik opštine Bečej na svečanoj sednici Skupštine opštine Bečej povodom praznika opštine Bečej u 2017. godini.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име