Novi generalni državni revizor Duško Pejović uvodi izmene u načinu rada Državne revizorske institucije na čijem je čelu od proleća ove godine.

Ono što će izmene u obavljanju revizije kod korisnika javnog novca i resursa – ministarstava, agencija, lokalnih samouprava … doneti jeste veći fokus na najsloženije i najbitnije teme u društvo, a koristi će imati direktnije imati građani. Tako će državni revizori, pored revizije finansijskih izveštaja, revizije poslovanja u znatno većem obimu raditi reviziju svrsishodnosti poslovanja kod svakog subjekta, a utvrđivaće, između ostalog, kako su formirane cene usluga u vezi sa grejanjem, vodom, te cene koje roditelji plaćaju za boravak dece u predškolskim ustanovama.

U reviziji poslovanja akcenat je na obračunu i isplatu plata, na javnim nabavkama i preuzimanjima obaveza jer je, između ostalog, praksa pokazala da su najveće nepravilnosti upravo u tom delu.

Proizvodi ovakve revizije biće revizorski izveštaji manji po obimu, ali sadržajniji i razumljiviji i sa najmanje istim efektima kakvi su bili do sada. O svemu ovome generalni državni revizor Duško Pejović govorio je za portal MojBečej.

 

Pogledajte TV intervju

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име