Domaćin regionalnog sastanka za mlade u Bečeju Dane Mandić | Foto: Vlastimir Jankov
Domaćin regionalnog sastanka za mlade u Bečeju Dane Mandić | Foto: Vlastimir Jankov

Na incijativu Nacionalne asocijacije Kancelarija za mlade Srbije, u Bečeju je održan drugi ovogodišnji regionalni sastanak kancelarija za mlade. U najvećoj potiskoj varoši okupili su se koordinatori kancelarija za mlade vojvođanskih gradova i opština.

-Odazvali su se predstavnici ukupno 14 kancelarija za mlade. Šteta što se nije okupio veći broj, jer sam uveren da ovakvi sastanci doprinose kvalitetu rada samih kancelarija, istakao je u ime domaćina koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej i član Nacionalne asocijacije Dane Mandić.

Pored domaćina, na regionalnom sastanku u Bečeju prisustvovali su predstavnici Apatina, Bele Crkve, Vršca, Iriga, Žitišta, Zrenjanina, Nove Crnje, Pančeva, Sente, Sombora, Sremskih Karlovaca, Temerina i Šida.

Predsednik Nacionalne asocijacije KZM Srbije Džemaludin Paučinac | Foto: Vlastimir Jankov
Predsednik Nacionalne asocijacije KZM Srbije Džemaludin Paučinac | Foto: Vlastimir Jankov

-Ovo je treća godina kako organizujemo regionalne sastanke širom Srbije i na taj način pokušavamo da doprinesemo boljem radu 92 kancelarije za mlade, koliko ih ima u Srbiji, i ispunimo osnovni zadatak, a to je poboljšanje položaja mladih u celoj Srbiji. Ove godine ćemo održati šest regionalnih sastanaka. Prošle nedelje smo se okupili u Beogradu, sada u Bečeju i razmenićemo iskustva, saslužati, eventualne, probleme, razgovarati o donaciji Nacionalne asocijacije u nameštaju kancelarijama za mlade i razgovarati o izradi Lokalnog akcionog plana za mlade, rekao nam je predsednik Nacionalne asocijacijeKancelarija za mlade Srbije i direktor KZM Novi Pazar Džemaludin Paučinac.

Skup mladih održan je u svečanoj sali Narodne binlioteke Bečej, gde je u prizemnom holu postavljena izložba povodom 125 godina od rođenja našeg jedinog nobelovca Ive Andrića, pa su po završetku radnog dela istu imali priliku da vide.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име