Sa jednog od ranijih ravničarenja | Foto: Vlastimir Jankov
Sa jednog od ranijih ravničarenja | Foto: Vlastimir Jankov

Planinarsko društvo “Leson“ iz Bečeja tradicionalno poslednje junske nedelje organizuje akciju „Pešačimo u prirodi“. Ove godine planinari iz čitave Vojvodine okupiće se po osmi put i „ravničarenje“ će se održati, umesto po Parku prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva kao sedam puta ranije, na obali Tise kod Bečeja.

Mi smo uputili poziv svim planinarskim društvima, ali ovo je  mogućnost i drugim ljubiteljima prirode da nam se pridruže i rekreirajući, vožnjom bicikla, veslanjem u kanuu ili pešačenjem, upoznaju se s čarima koje nudi priobalje Tise kod Bečeja. U poslednjem trenutku nam je rečeno da ne možemo da koristimo objekat Lovačkog doma uz Staru Tisu, gde smo planirali organizovano druženje pre i posle „ravničarenja“, pa smo zato promenili lokaciju. Sada je skup kod kampa „Fadip“ u bečejskom Izletištu uz Tisu, gde će biti i kasnije druženje, rekla nam je predsednica bečejskih planinara Mira Vuković.

„Ravničarenje“ će se održati u nedelju, 26.juna, i prvi gosti u bečejskom Izletištu očekuju se oko 9 sati. Start akcije je zakazan za 10 sati, a učesnici su biciklisti, kanuisti i pešaci. Prvi će voziti bicikl 20 kilometara, drugi će veslati u kanuu 2 kilometra, a treći će pešačiti trasom od 5 i 12 kilometara.

Po završetku ture za koju se prijave, učesnici akcije će moći da se okrepe ribljim paprikašem, porcija je 300 dinara, a potrebno je poneti pribor za jelo. Druženje uz tamburaše i vino se podrazumeva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име