Privredni sud u Novom Sadu doneo je danas (5. maj) rešenje o bankrotu PIK-a Bečej.Nakon proglašavanje bankrota PIK-a „Bečej“, rad u firmi će biti nastavljen kao i do sada, rekao je stečajni upravnik kombinata Pavel Severinji Bečejskom mozaiku i dodao da je deo zaposlenih u kombinatu uplašen, ali da će plate isplaćivati i u budućnosti, kao i do sada, plaća se i prekovremeni i noćni rad, te su plate i veće od minimalne. Na pitanje da li postoje zainteresovani za kupovinu kombinata u celini ili u delovima, stečajni upravnik je rekao da će se to znati nakon proglašenje bankrota, to jest kada će biti raspisan oglas za prodaju kombinata.

 

Podsetimo, krajem marta je trebalo da na ročištu u Privrednom sudu u Novom Sadu poverioci PIK-a „Bečej“, koji je u stečaju od 2011. godine, izjasne o planu reorganizacije kombinata, međutim, sudija je zbog toga što je 70 odsto poverilaca iz prve klase bilo protiv ponuđenog plana reorganizacije, naložio da stečajni upravnik Pavel Severinji u roku od 30 dana podnese izmene i dopune plana reorganizacije, koje bi bile u skladu s interesima poverilaca u prvoj klasi, a reč je o najvećim poveriocima, o bankama. Izmenjen plan reorganizacije nije podnet Privrednom sudu i sud je doneo rešenje o bankrotu PIK-a „Bečej“.

Severinji je danas za Bečejski mozaik potvrdio da nije podneo prerađen plan reorganizacije, jer nema više šta da se menja, uslovi i mogućnosti za reorganizaciju kombinata su opisani u postojećem planu reorganizacije (poslednji put je menjan u februaru 2015. godine). Nakon proglašavanje bankrota PIK-a „Bečej“, rad u firmi će biti nastavljen kao i do sada, rekao je Severinji i dodao da je deo zaposlenih u kombinatu uplašen, ali da će plate isplaćivati i u budućnosti, kao i do sada, plaća se i prekovremeni i noćni rad, te su plate i veće od minimalne. Na pitanje da li postoje zainteresovani za kupovinu kombinata u celini ili u delovima, stečajni upravnik je rekao da će se to znati nakon proglašenje bankrota, to jest kada će biti raspisan oglas za prodaju kombinata.

 

Korišćeni delovi iz članka Bečejskog mozaika

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име