Restoran Nemanjina Kuhinja, smešten u srcu Bečeja, ušuškan u centru grada, na adresi Zelena 17, pravo je mesto za porodična okupljanja i druženja. Zbog svoje blizine školama, restoran je omiljen i među đacima, pružajući im savršeno mesto za brzi, ali kvalitetan obrok nakon časova.
Osnivač i glavni kuvar, Nemanja Glavaški, svoju ljubav prema kulinarstvu otkrio je još kao tinejdžer, radeći u restoranu svoje tetke i teče, gde je sticao prva iskustva. Od tada je prošao kroz razne kuhinje širom sveta, upijajući znanje i veštine u Grčkoj, Nemačkoj, ali i u drugim zemljama, gde je radio i učio od najboljih. Tokom godina, Nemanja je stvorio sopstvene jedinstvene recepte, koje je sada uvrstio u jelovnik svog restorana, stvarajući spoj tradicionalnih ukusa i modernih tehnika pripreme.
Njegova posvećenost hrani prepoznata je i na prestižnim takmičenjima, gde je na Gastro kupu Srbije u Novom Sadu osvojio dve zlatne i jednu srebrnu medalju, gde je pripremao jela koje je sam smislio, njegova maštovitost dolazi do izražaja u specijalitetima poput:
- Pasta dish: Ručno pravljene raviole punjene mlevenim mesom, koje kombinuju bogatstvo ukusa sa mekoćom testa.
- Piletina dish: Rolovana piletina sa kajsijom u kremastom pireu od šargarepe, što pruža jedinstvenu kombinaciju slatkog i slanog.
- Moderno nacionalno jelo: Svinjski file sa medom i pistaćima uz pire od ljubičastog batata, jelo koje spaja domaće namirnice sa savremenim pristupom.
Nemanja je formalno obrazovanje stekao u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Bečeju, gde je kao vanredni učenik završio trogodišnji smer za kuvara za samo šest meseci. Njegova diploma bila je ulaznica za brojne ponude i prilike širom sveta. Iako je radio u mnogim zemljama, najviše iskustva ponosno nosi iz Grčke i Nemačke, gde je savladao tehnike koje je integrisao u svoj rad.
Takođe, svoje iskustvo gradio radeći u prestižnom lancu restorana Friesacher u Salzburgu, koji se može pohvaliti sa dve Mišelin zvezde. Bio je glavni kuvar, odgovoran neposredno pred šefa kuhinje i izvršnog šefa, što mu je omogućilo da usavrši svoje veštine u jednom od najcenjenijih gastronomskih okruženja.
Nemanjina Kuhinja ne nudi samo visokokvalitetne specijalitete, već i svakodnevne, pristupačne obroke. Restoran se brine o svojim gostima i njihovim obavezama, pa tako u ponudi ima dnevne menije po ceni od 600 dinara, koji uključuju tri ukusna jela (čorba, glavno jelo i salata ili glavno jelo, čorba i palačinka), idealna za one koji nemaju vremena da kuvaju kod kuće.
Svako jelo u Nemanjinoj Kuhinji pravi se od najkvalitetnijih sastojaka, nabavljenih od proverenih dobavljača, a posebna pažnja posvećuje se svakom detalju – od pripreme do prezentacije. Bilo da ste ljubitelj sočnih mesnih specijaliteta poput goveđeg, svinjskog, pačijeg ili jagnjećeg mesa, ili vas privlači italijanska kuhinja sa bogatom ponudom pasti, ovde ćete pronaći jelo koje će zadovoljiti vaše gastronomske želje.
Nemanja, poznat po svojoj strasti prema kuvanju, podjednako ulaže trud i ljubav u svaki tanjir koji izlazi iz njegove kuhinje, sa ciljem da svaki gost oseti tu posvećenost. Zato, ako tražite mesto sa vrhunskom hranom, prijatnim ambijentom i atmosferom koja odiše toplinom doma, Nemanjina Kuhinja je pravo mesto za vas.