Članovi Bečejskog udruženja mladih nastavljaju sa promocijom odgovornog vlasništva životinja, te u nedelju 26. maja u centru Bečeja organizuju još jedno izdanje revije napuštenih pasa.

Ovogodišnja akcija „Pruži šapu, budi drug“ nosi slogan „Crni pas se ne vidi“ i posvećena je štencima iz bečejskog prihvatilišta koji traže dom.

Centrom Bečeja prošetaće štenci iz ovdašnjeg prihvatilišta za napuštene životinje: Čarli, Aba, Ava, Mića, Hari, Šapa, Vista, Bole i Đole, za koje organizatori kažu da upravo oni, najverovatnije zbog toga što imaju crnu ili tamno smeđu dlaku,  duže od ostalih čekaju da ih neko udomi.

– U mnogim azilima, ne samo kod nas već širom sveta, psi crne dlake duže u proseku čekaju dom, a konkretan ralog za to ne postoji. Ova pojava naziva se „sindrom crnog psa“ i ima različita tumačenja. Radnici u prihvatilištima smatraju da psi crne dlake nisu dovoljno fotogenični i primetni u azilima. Sa druge strane, pojedinci misle da je ova pojava nastala zbog sujeverja, dok neki tvrde da crni psi deluju opasnije i agresivnije. Takvo mišljenje podstiče filmska industrija koja crne pse najčešće prikazuje kao negativce, objašnjava Gordana Adamov iz Bečejskog udruženja mladih.

Na akciji će se prikupljati novčana sredstva za bečejsko prihvatilište, ali i pomoć u vidu hrane za pse koju građani mogu doneti na naš štand.

-Mladi iz BUM-a ovom prilikom, u nedelju 26. maja od 17 sati, žele da zajedno sa sugrađanima razbiju navedene predrasude i da štencima iz azila pronađu novi i lepši dom, zaključuje Adamov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име