Nova trafo – stanica postavljena je prepodne na zelenoj površini na raskrsnici ulica Zmaj Jovina, Hajduk Veljka i Matije Gupca. U juče iskopanu rupa u koju je danas trebalo da bude postavljena, najverovatnije noćas vraćen je deo zemlje, čime su radovi prolongirani na nekoliko sati.

Radnici Elektroprivrede su pozvali policiju koja je obavila uviđaj tim povodom. Pojedini građani tog dela Bečeja nezadovoljni su zbog postavljanja trafo – stanice, koja bi uskoro trebalo da zameni postojeću dotrajalu u neposrednoj blizini, što je razlog za ove radove.

Prema informacijama kojima raspolažemo, dva udruženja građana, UG „Picoder“ i SUBNOR podnela su opštinskoj upravi zahtev za preispitivanje odluke, budući da je nadležno odeljenje za urbanizam i saobraćaj izdalo građevinsku i lokacijsku dozvolu. Načelnica odeljenja kaže da lokalna samouprava te zahteve može da usvoji ili i da odbaci, o čemu još nije odlučeno.

Ovakav objekat ne ugrožava zdravlje ljudi, napominje našaa sagornica i dodaje da ni u skladu sa zakonom nije potrebno obaviti procene uticaja na životnu sredinu. Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić, komentarišu događaje u vezi sa trafo – stanicom kaže da nova donosi samo pozitivno.

Lokalnoj samoupravi nije predata nikakva peticija, prema informacijama kojima raspolažemo, a do objavljivanja ovog priloga zastupni Udruženja građana „Picoder“ Nemanja Karapandžić nije odgovorio na telefonske pozive i poruke i nismo dobili informacije o tome da li je 250 žitelja tog dela Bečeja protiv postavljanja trafo – stanice.

2 KOMENTARA

  1. „Dragan Tošić, komentariše događaje u vezi sa trafo – stanicom kaže da nova donosi samo pozitivno“… LUPETA po običaju.

  2. Evo nekoliko naslova TOŠIĆU kao odgovor na tvoju konstataciju da je TS bezopasna: „Trafostanica mu zračenjem ubila oca, majku i brata“, „OPASNA TRAFOSTANICA“ „Ne želimo zračenje pod našim prozorom“ Elektromagnetno zračenje izaziva sve vrste raka, depresiju, nervozu, hronican umor, teska nervna ostecenja… Prema tome pročitaj malo neke stvari u vezi elektromagnetnog zračenja. Ako je tako bezopasna kako kažeš neka ti postave jednu ispred prozora kuće na travnjaku, pa je gledaj svaki dan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име