Četvrti međunarodni Kup prijateljstva u organizaciji rukometaša iz Bečeja, odigran je juče u Novom Bečeju. Snage i veštine su odmerile ekipe iz mađarskog Zalaegersega, „Jedinstva” iz Novog Bečeja i bivši igrači Rukometnog kluba Bečej. Iako rezultat nije bio u prvom planu, sve ekipe potrudile su se da pokažu dobru rukometnu predstavu.

Novobečejci, koji su sticajem okolnosti, bili na svom terenu, jer, je sala u Bečeju bila zauzeta, odnelu titulu pobednika, sada već tradicionalnog, Kupa prijatelljstva. Ali, to je i bilo za očekivati, jer je u pitanju jedina profesionalna ekipa. Drugo mesto pripalo je ekipi Zalaegersega, dok su Bečejci treći.

Pobedniku turnira, pored pehara organizatora, uručen je i pehar Rukometnog saveza Vojvodine.

Inače, Kup prijateljstva ima tradiciju od 2010. godine, a svake druge godine domaćin je Bečej. Ovo je svojevrsna promocija rukometa i ujedno skretanje pažnje nekadašnjih igrača bečejskog kluba na to da se senirske rukometne predstave, nažalost, ne igraju često u Bečeju, čak, nikada.

Za najboljeg golmana turnira izabran je Darko Stojanović iz Bečeja, najbolji strelac je Vladimir Antonović iz Novog Bečeja, a najbolji igrač je Adam Fekete iz Zalaegersega.

Da nije bilo entuzijazma Ervina Galamboša, Bečejca koji živi u mađarskom Zalaegersegu, rukometnog Kupa prijateljstva, možda ne bi ni bilo.

-Odlično smo se osećali tokom održavanja turnira na kom su učestvovale tri ekipe. Pre svega, veliko hvala domaćinu, ekipi iz Bečeja koja je turnir ovog puta organizovala u Novom Bečeju, jer je sportska hala u Bečeju bila zauzeta ovom prilikom. Bez obzira na to što je mesto održavanja kupa premešteno u Novi Bečej, fantastično je sve organizovano. Želim da se zahvalim Stevi Katiću i Pišti Tripolskom na fantastično odrađenom poslu. Ono što bih istakao jeste da je turnir prijateljskog karaktera i ovde se radi samo o prijateljstvu. Nije bitno ko će osvojiti turnir, već da se svi dobro osećamo. Iskreno se nadam da će ova tradicija ostati, i da će, kada mi budemo stariji, mlađi rukometaši od nas preuzeti organizovanje turnira, jer je pitanje dokle mi možemo da ga organizujemo, a dok budemo mogli, mi ćemo se svake godine sastajati. Sledeće godine s radošću očekujemo naše prijatelje iz Bečeja, izjavio je za MojBečej inicijator turnira Ervin Galamboš.

Utakmice u znaku fer – pleja obeležile su i ovaj Kup prijateljstva. Nakon druženja na parketu u Novom Bečeju, ono je nastavljeno uz dalje dogovore oko sledećeg skupa.

Jer, naredne godine Bečejci ovim povodom putuju u prijateljski grad Zalaegerseg.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име