Zapušteni i već dvadeset i pet godina u lošem stanju objekat nakadašnjeg nadaleko čuvenog restorana „Tisa“ na obali istoimene reke u Bečeju sada ima izvesnu sudbinu.

Otvorena pedesetih godina prošlog veka i nekada nadaleko čuveni ugostiteljski objekat u jednom od najlepših delova Bečeja, u neposrednoj blizini panonske reke i znamenitosti, poznata i po nazivu „Halas čarda“ (od mađarskog halászcsárdára, riblji restoran) biće srušena.

Dve i po decenije taj objekat nije ni nalik na ono što još mnoge Bečejce asocira. Naime, nisu samo ovdašnji gurmani tamo ručavali, već su specijaliteti, autentični muzički sadržaji, ali i ambijent, mamili goste iz Beograda, Novog Sada. Kako je ona već dugi, za neke i predugi niz godina napuštena, postala je dom rodama, ali i psima lutalica, kao i, kako to dolikuje, svojevrsna deponija. Takođe, ono što je moglo da se ukrade i odnese, odneseno je, a pod tim se podrazumeva i građa objekta.

Lokalna samouprava je lane predvidela 10 miliona dinara iz budžeta kako bi otkupila nekretninu o kojoj se niko ne brine, budući da se ona nalazi na teritoriji gde potencijalni investitor iz Kuvajta ima u nameri da izgradi banjski kompleks. Novac predviđen iz opštinske kase nije potrošen prošle godine, pa će objekat biti kupljen ove godine, i to sa jednim ciljem, kako bi bio uklonjen.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име