Najavljeno rušenje dvospratnog objekta starog preko sedam decenija na uglu bečejskih ulica Potiska i Braće Stefanović, gde je polovinom prošlog veka bila popularna Svilara, a kasnije je sve prešlo u ruke JP „Srbijašume“, ovih dana je u punom jeku i za par dana pomenuti deo Bečeja promeniće za stalno višedecenijski izgled.

Naravno, to nikoga u tom kraju ne zabrinjava, jer je već duži niz godina nekada ugledni prostor bio zapušten, a objekti u devastiranom stanju.

Krajem aprila radne mašine i ljudstvo niskogradnje šumskog okruga u Loznicu JP „Srbijašume“ su pripremile teren za rušenje, a sada mehanizacija novosadske firme „Šuša“ radi veoma delikatan posao rušenja dva objekta. Manji je već uklonjen, a dvospratna zgrada se ovih dana ruši.

-Do kraja avgusta mi ćemo naš posao završiti, kategoričan je odgovorni izvođač radova u ime firje „Šuša“ Saša Maksimović. Očekujemo oko 250.000 cigala, ali odgovorno tvrdim da, iako su starog velikog formata, nisu najboljeg kvaliteta, jer nisu dobro ispečene. Naravno, ovome treba dodati crep i nešti drvenih gredica. Sve u svemu, mi ćemo u roku srušiti oba objekta i očistiti teren.

Započete radove po prvoj javnoj nabavci, rušenje i čišćenje terena u vrednosti 3,5 miliona dinara, obišli su izvršni direktor Sektora za korišćenje šuma i ostale resurse u JP „Srbijašume“ Aleksandar Vorkapić i arhitekta nadzora na aktuelnom gradilištu Jovana Raca. Gradilište je posetio u ime lokalne samouprave  načelnik odeljenja za privredu i razvoj Željko Plavšić, a u ime zainteresovane strane direktor komunalnog preduzeća „Potisje“ Zoltan Feješ.

-Ovo je realizacija prve javne nabavke radi rušenja objekta 2 i 3, a posle sledi raspisivanje javne nabavke radi adaptacije objekta 1 na istoj lokaciji. Nas u lokalnoj samoupravi, pored toga što smo zainteresovani da se ova lokacija dovede u funkcionalno stanje, najviše zanime treća javna nabavka, koja se odnosi zakup adaptirane zgrade. Tačnije, apliciraćemo na tu javnu nabavku kada bude raspisana s namerom da prostor dodelimo našim komunalnim preduzećima, uključio se u razgovor Željko Plavšić.

Dug je to proces do ispunjenja želje JP „Komunalac“ i d.o.o. „Potisje“ da se presele na novu adresu u Potiskoj 208, ali ne samo izvodljiv, već posle svih urađenih poslova na lokaciji JP „Srbijašume“ biće i veoma prihvatljiv.

TV prilog priredila Leana Tajkov, polaznica obuke „Pokreni mehanizam“

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име