Prezentacija regionalnog portala Bečejskog udruženja mladih (BUM) predviđenog za građansku kontrolu lokalnih budžeta, biće upriličena u petak 18. decembra od 11 sati u velikoj sali opštine Bečej. 

Nakon predstavljanja ovog jedinstvenog sajta, preko kog će se moći pratiti prihodna i rashodna strana budžeta svih opština u Vojvodini, biće otvorena diskusija o izazovima, iskustvima i važnosti slobodnog pristupa informacijama od javnog značaja za razvoj društva, demokratije i borbe protiv korupcije. Govornici na ovom skupi biće Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Nemanja Nenadić, programski direktor Transparentnost Srbija i Dragan Dobrašinović, Koalicija za nadzor javnih finansija.

– Kakve su budžete usvojile skupštine vojvođanskih gradova i opština, kada, koliko i kome se plaća iz lokalnih budžeta, sa kojih pozicija, kakav je priliv sredstava i po kom osnovu, samo je deo onoga što bi trebalo da interesuje građane, poreske obveznike, od čijeg novca se pune opštinske kase. Zahvaljujući našem novom sajtu budzeti.rs sve se to može pronaći na jednom mestu, rekao je Aleksandar Đekić, predsednik BUM-a.

On je dodao da očekuje građane u što većem broju, budući da će se nakon prezentacija sajta otvoriti važna pitanja, pitanja od opšteg interesa.

Foto: „Medija centar Beograd“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име