Predškolska ustanova „Labud Pejović“ dobila je na poklon oko pedesetak sadnica drveća od Javnog preduzeća „Komunalac“. Tokom akcije prolećnog uređenja dvorišta vrtića, pored radnika Komunalca učestvovali su i učenici 7.b OŠ „Zdravko Gložanski“, a u poseti su bili Vuk Radojević, predsednik opštine Bečej, Anđelko Mišković, član Opštinskog veća za poljoprivredu i razvoj sela i Norbert Kovač, direktor JP „Komunalac“.

 

Na mestu gde se nekada nalazila stara kuća, srušena prošle godine, „Komunalac” je doneo zemlju kako bi izravnao parcelu koja je usled brojnih kiša ulegla. Osim sadnica drveća, radnici ovog preduzeća treba i da posade travu kako bi dvorište vrtića dobilo pravi sjaj.

– Ovo je jedan od doprinosa opštini Bečej, da ovim projektom podignemo procenat pošumljenosti, i kao i što smo dogovorili sa direktorom JP „Komunalac“, nastavićemo to i tokom godine u daljem periodu. A zašto smo u PU „Labud Pejović“? Razlog je vrlo jednostavan i vidljiv. Ruinirana kuća koja je tu bila do skoro i koja je ružila ovaj prostor uklonjena je prošle godine. Sada je vidljivo da je ovaj prostor u PU „Labud Pejović“ daleko lepši i primeren potrebama dece, rekao je Radojević.

Povod za ovu akciju je uspešno završen projekat postavljanja novih vetrozaštitnih pojaseva u opštini Bečej, koji je realizovalo JP „Komunalac“. Ovim gestom javno preduzeće želelo je da se oduži opštini i svom gradu za povereni posao, objasnio je Kovač.

Kako je rečeno, želja je da se pokaže da svest građana može da se podigne, zbog toga su deca uključena u aktivnost, kako bi kasnije mogla da čuvaju i neguju sve ove sadnice.

Slična akcija je upriličena i dan kasnije u parku u Bačkom Petrovom Selu gde su radnicima JP „Komunalac“ pomagala deca iz OŠ „Šamu Mihalj“, a podršku su ima pružili predsednik opštine, Eržebet Kinka, zamenica predsednika opštine, kao i Norbert Kovač, direktor JP „Komunalac“.

– Park u Bačkom Petrovom Selu od danas ima lepši izgled koji će biti na ponos svim žiteljima sela. Zadovoljstvo mi je što imamo izuzetnu saradnju sa JP „Komunalac“ koju ćemo i nastaviti. U drugoj polovini ove godine izdvojićemo značajna sredstva u istom ovom smeru i verujem da će to biti način da slične akcije sprovedemo i na drugim lokacijama, Bačkom Gradištu, Radičeviću i drugim naseljenim mestima opštine Bečej kako bismo zaokružili ovu akciju na adekvatan način, kazao je Radojević i podsetio na uspehe lokalne samouprave u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja Vojvodine koji će Bačkom Petrovom Selu doneti velike dobiti.

Radi se o preko 46 miliona dinara za izgradnju vodovoda u selu, oko dva miliona dinara za asfaltiranja ulice Rečo Janoša (o ovome smo već pisali), kao i renoviranja krova Doma kulture. On je najavio i završetak izgradnje regionalnog puta Bečej – Bačko Petrovo Selo i rekao da bi to trebalo da se desi do kraja ove godine.

– Imam čvrsta uveravanja iz Ministarstva saobraćaja i od direktora JP „Putevi Srbije“ da će to tako biti. Ne sumnjajući u to, verujem da ćemo do kraja ove godine biti u prilici da imamo rekonstruisan petrovoselski put, naveo je prvi čovek opštine. Inače, pošumljenost u opštini Bečej iznosi 1,1 odsto. Projekat pošumljavanja bečejsku opštinu koštao je 15 miliona dinara. Tom prilikom posađeno je oko 9.000 sadnica bresta, bagrema, hrasta i jasena. Postavljanje vetrozaštitnih pojaseva rađeno je po principu da svaki bečejski atar dobije po jedan pojas.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име